DE BESTE MANIEREN OM MUIZEN IN HUIS TE BESTRIJDEN

Het geluid van trippelende pootjes op zolder of in de spouwmuur is een duidelijke aanwijzing dat je weleens last zou kunnen hebben van muizen in huis. Het is dan tijd om op onderzoek uit te gaan in de woning. De kans is groot dat je tijdens deze zoektocht muizenkeutels in huis aantreft. Overlast van muizen komt namelijk regelmatig voor in Nederlandse huizen. Natuurlijk wil je niet je huis met muizen blijven delen. We hebben daarom de deskundige mening van een ongediertebestrijding ingeroepen om ons de beste manieren om muizen in huis te bestrijden te vertellen.

Ouderwetse maar effectieve muizenval

Volgens de ongediertebestrijding is de ouderwetse muizenval nog altijd één van de meest effectieve bestrijdingsmethodes om een muizenprobleem aan te pakken. Op de plekken in huis waar je de muizenkeutels vindt zet je enkele vallen neer met een lokaas erop. Controleer iedere dag of er een muis in de val zit. Is dit het geval? Gooi de muizen dan weg en zet de vallen opnieuw. Dit proces blijf je herhalen totdat het probleem met de muizen in huis verholpen is. In sommige gevallen lijkt het echter alsof er geen einde komt aan de overlast. In dat geval heb je met een muizenplaag te maken en zijn de muizenvallen niet meer effectief in het bestrijden.

muizen bestrijden

Vergif inzetten in geval van muizenplaag

Blijkt dat je in huis last hebt van een muizenplaag? Dan is enkel het plaatsen van muizenvallen niet meer voldoende. Het muizen bestrijden kan dan beter met behulp van vergif gedaan worden. Het bestrijdingsmiddel moet je op strategische plaatsen in huis plaatsen. De bedoeling van het vergif is dat de muizen dit meenemen naar hun nest en daar ook hun soortgenoten besmetten. Als vergif op de juiste manier gebruikt wordt dan kan je zeer snel van de muizen in huis verlost zijn. Voorzichtigheid is wel vereist omdat het vergif ook dodelijk kan zijn voor huisdieren. Daarnaast moeten de gedode muizen ook uit hun verstopplekken verwijderd worden. Het bestrijden van muizen met gif kan je om deze redenen het beste aan een ongediertebestrijding overlaten.

Diervriendelijke muizen in huis bestrijden

Muizenvallen en vergif zijn effectieve manieren om muizen te bestrijden. De bestrijdingsmethodes kunnen we echter niet als diervriendelijk beschouwen. Voor veel mensen is dit tegen hun idealen. Hoewel zij natuurlijk graag van de overlast, die door de knaagdieren veroorzaakt wordt, verlost worden willen zij het liefst geen levende dieren doden. De ongediertebestrijding meldt dat er in dat geval ook diervriendelijke manieren van muizen in huis bestrijden bestaan. Er kunnen speciale vallen geplaatst worden waarin de muizen levend worden gevangen. Later kunnen zij ver van de woning uitgezet worden.