Trendy hanglampen voor boven je eettafel

Industriële kooldraadlampen

Vergeet de lampenkappen voor je hanglamp: ga voor industrieel ogende lampen ofwel de snoerpendel. De lichtbron mag weer gezien worden. Door te kiezen voor kooldraadlampen zorg je voor een trendy effect. Bang dat je hiermee te weinig licht hebt? Combineer dan meerdere kooldraadlampen. Ook voor een enorme energierekening hoef je verder zeker niet te vrezen. Dit soort lampen zijn namelijk gewoon te verkrijgen als ledlampen, die zeer zuinig in verbruik zijn.

Voor het ultieme industriële gevoel kun je deze lampen combineren met een muur in baksteenlook. Met bijvoorbeeld behang met baksteenprint is dit ook nog eens heel gemakkelijk te realiseren!

Luchtige en lichte hanglampen

Trend nummer twee zou vooral fans van natuurlijke en Scandinavische interieurs helemaal kunnen aanspreken. Met een rieten of houten kap voor je hanglamp kan dan perfect passen bij je smaak. Dit soort hanglampen zijn in allerlei vormen te krijgen. Je kunt dus gaan voor een hanglamp met volledig dichte, ronde kap, of opengewerkte hanglamp die licht en luchtig oogt.

Wil je wel een hanglamp die licht oogt, maar zijn rieten of houten hanglampen niet helemaal je ding? Papieren hanglampen kunnen dan erg leuk zijn. Bovendien passen deze niet alleen bij een natuurlijke inrichting, maar óók bij een minimalistisch interieur. In plaats van een hanglamp kun je hierbij ook kiezen voor een booglamp, wat je ook het idee van een hanglamp geeft.

kwantum

Hanglamp in oosterse sferen

Op zoek naar een gave hanglamp voor je wereldse interieur? Overweeg dan te gaan voor een oosters ogende hanglamp in de vorm van een sierlijke kruising tussen een piek en lantaarn. Hiermee waan je een beetje in het echte oosten, zonder dat je in het vliegtuig stapt. Zeker als je een oosterse hanglamp ook combineert met andere oosterse spullen zoals een Perzisch vloerkleed. Dit zorgt voor eenheid in je interieur.