De herfst in huis halen

De herfst is een seizoen vol leven en kleur! Het seizoen waarbij de bladeren allerlei verschillende warme kleuren aannemen, waarbij paddestoelen de grond uit schieten en waarbij prachtige bessen en noten de natuur van mooie afwisselende kleuren voorzien. In de herfst kan de natuur als één groot stilleven gezien worden. De herfst is een goed seizoen om ook het interieur weer een grote boost te geven. In de herfst kunnen de zomerse kleuren uit het interieur verdwijnen en kan het huis gevuld worden met warme herfstkleuren zoals oker, denimblauw en koperkleur.

Oker

In de herfst van 2014 is de kleur oker helemaal hip. Oker kan goed gecombineerd worden in verschillende interieurs. Zo past oker erg goed bij de kleurstellingen van een landelijk interieur. Oker is namelijk goed te combineren met zacht grijs, zwart, denimblauw en antraciet en staat ook erg goed bij oud hout. Verschillende woonaccessoires zoals kussens en kaarsen zijn erg leuk in okergeel en kunnen in een ander seizoen weer makkelijk vervangen worden door accessoires in andere kleuren.

Herfstbloemen

De herfst is de perfecte tijd voor een mooi herfstboeket. Zo’n mooi typisch herfstboeket staat prachtig op de stoere robuuste boomstamtafel en brengt die heerlijke warme kleuren van de herfst mee het interieur in. De vrolijke kleuren van zomerbloemen als dahlia’s en gladiolen kunnen in de herfst plaatsmaken voor mooie herfstasters, grote goudgele bolchrysanten en het mooie paarse/ lila septemberkruid. Typerend voor herfstbloemen zijn de heerlijke zachte en warme kleuren, welke ideaal te combineren zijn met een landelijk interieur. Naast bloemen is er in de herfst veel ander natuurlijk decoratiemateriaal om het wooninterieur mee te sieren. Denk hierbij aan mooie takken van de blauwpaarse Skimmia of de rode besjes en sierlijke bladeren van de Hulst.

Verschillende culturenafrikaanse maskers

In de herfst van 2014 zien we in vele interieurs ook verschillende culturen terugkomen. Hierbij worden interieurs ingericht met een combinatie van verschillende materialen, waarbij bijvoorbeeld souvenirs maar ook lampen of kussens uit andere landen worden gebruikt. Bij souvenirs kun je denken aan Afrikaanse Maskers, maar ook oosterse lampen of Chinese bruidskasten passen goed bij deze trend. Voor deze trend hoeft men niet het hele interieur met alleen maar spullen uit het buitenland vol te zetten, het is juist mooi om deze culturen met een westers interieur te combineren.