Een geluidssysteem in je woonkamer

Iedereen wie van muziek houdt luistert muziek via een smartphone, een radio, een computer of een versterker. Dit zijn natuurlijk allemaal apparaten die geluid kunnen produceren. Maar wat is eigenlijk het beste geluidssysteem in je woonkamer? Wat is handig om te weten, en welk geluid is het allerbeste?

Computer

Het is vrij gemakkelijk om muziek of radio direct via je computer af te spelen. Het is handig om je CD’s op je computer te zetten, of gewoon muziek te downloaden via het internet. Daarnaast zijn bijna alle radiozenders online te vinden, waardoor de keuze mogelijkheden eindeloos zijn. Met een goede audiokaart in je computer, een set goede boxen hebt en een stevige subwoofer i huis hebt, is dit zeker een goede optie.

Het nadeel van muziek via je computer is dat de computer dus in je woonkamer moet staan, waar je de muziek wilt luisteren en dat deze ook nog aan moet staan. Gelukkig is daar wel een oplossing voor, namelijk een draadloos bluetooth audio systeem.

Muziek vanaf je TV

Het grote voordeel van muziek vanaf je TV is dat het geluidssysteem in je woonkamer staat. Helaas is het geluid van de TV vaak niet optimaal. Een goed geluidssysteem valt gewoon niet onder te brengen in de smalle behuizing van een flatscreen TV.

geluidssysteem in je woonkamer

Met het Quantis 3D-SoundSystem wordt dit geluid echter drastisch verbeterd. Het Quantis 3D-SoundSystem bestaat uit een unit welke je voor, onder of naast je televisie kunt zetten, een kleine subwoofer en een afstandbediening. Het geluid dat geproduceerd wordt door het Quantis 3D-SoundSystem heet ‘3D sound’. Bij 3D geluid wordt om de luisteraar heen een driedimensionale ruimte gecreëerd. Daarnaast moet er de mogelijkheid zijn om verschillende geluidsbronnen op meerdere locaties binnen de ruimte te plaatsen en moeten alle berekeningen om dit waar te maken real-time en interactief kunnen plaatsvinden.

Het is dus de bedoeling dat de luisteraar een geluid hoort, en vervolgens precies weet waar dit geluid vandaan komt. Dit gebeurt niet in een plat vlak (zoals bij 2D geluid), maar in de volledige ruimte. Een 3D geluid chip moet geluidsbronnen kunnen positioneren in de 3D ruimte om de luisteraar heen. Dit is extreem populair bij muziekliefhebbers, maar ook bij gameliefhebbers. In een 3D game is het geluid namelijk afhankelijk van de input van de speler.

Radio

Een radio als los systeem geeft al snel een ouderwets en gezellig gevoel. Daarom zijn er steeds meer leuke digitale radio’s te verkrijgen, welke alle radio- en internetzendes ontvangen. Erg leuk voor in de woonkamer dus!

Hopelijk heb je iets aan deze geluidssysteem in je woonkamer tips gehad. Gezien de stijgende populariteit van muziek luisteren op de TV is het Quantis 3D-SoundSystem een echte aanrader. 3D geluid geeft een geweldige ervaring, waardoor je nooit meer iets anders wilt.