De oprit opknappen

De eerste indruk

Een oprit is een onderdeel wat vaak onderschat wordt. In feite is het een soort visitekaartje. Een verlaagde trottoirband om de auto gemakkelijk de oprit in de laten rijden in combinatie met een nette bestrating, het doet wonderen. Als dit alles in orde is oogt het gehele pand meteen ook een stuk netter. Is je oprit momenteel niet helemaal zoals je deze eigenlijk zou willen? Geen probleem! Er is wat aan te doen.

oprit opknappen

Wat te doen?

Als er onkruid staat haal dit dan weg. Dit is een belangrijke eerste stap op weg naar een mooie oprit. Op deze manier oogt alles direct een stuk verzorgder. Als je van plan bent de boel opnieuw te bestraten dan is het mogelijk om hier een stratenmaker voor in de arm te nemen. Een gelijke en strakke oprit dient natuurlijk het eindresultaat te zijn. Als je geen ervaring hebt met bestraten dan kan je hier beter een professional voor contacteren. Uiteraard zou je ook voor grind kunnen kiezen. Ook hier een vlakke ondergrond erg belangrijk! Als deze twee zaken gedaan zijn dan ziet alles er meteen een stuk beter uit. Kijk ook eens naar de trottoirband. Is deze al verlaagd? Of moet er eerst een hobbel genomen worden om de oprit te kunnen betreden? Kleine details waar je vaak niet aan denkt kunnen een wereld van verschil maken. Je zou de boel ook wat op kunnen fleuren door aan de zijkant struiken of bomen te plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor bloemen te kiezen. Mooie blikvangers zouden in dit geval wel eens de kers op de taart kunnen zijn.

Al met al hoeft het opknappen van een oprit helemaal geen saaie bezigheid te zijn. Gebruik je fantasie en maak het, of laat het maken, zoals je het zelf voor ogen hebt. Een kleine investering zal zich terug betalen. Het gehele pand oogt direct een stuk aantrekkelijker door een mooie en nette oprit.