De tijdloze keuken

De keuken is een vaste plek in je woning die niet vaak een ‘make-over’ krijgt, en het is natuurlijk een ruimte de je ook niet vaak wenst te vernieuwen. Direct een goede stijl kiezen op het moment dat je een nieuwe keuken wil, of je oude keuken gaat renoveren, is dan ook erg belangrijk. De initiële stijlkeuze voor een keuken is dan ook veel belangrijker dan voor bijvoorbeeld een woonkamer. Bij woonkamers kun je namelijk al met enkele andere meubels voor een heel andere sfeer zorgen. Een keuken moet daarentegen vaak jarenlang meegaan. Vandaar is het belangrijk dat een keuken tijdloos is.

Modern of landelijk

De twee hoofdstijlen die het populairste zijn, zijn modern en landelijk. Dit zijn twee stijlen die op zichzelf al tijdloos zijn. Moderne keukens zijn vaak in trek bij jonge mensen en kenmerken zich door een strakke vormgeving. Nieuwbouw en stedelijke woningen lenen zich goed voor deze stijl. Landelijke keukens passen bij bijvoorbeeld woonboerderijen of andere vrijstaande woningen in een landelijk gebied. Meestal willen bewoners in dit soort gebieden de stijl aanhouden die hierbij horen.

Beide stijlen zijn dus een goede basis voor de perfecte tijdloze keuken, het is maar net welke stijl jou het meest aanspreekt en welke sfeer je woning uit moet stralen.

Het keukenblad

Wanneer je je basisstijl hebt gekozen, dan is het materiaal van het keukenblad het volgende belangrijke onderdeel van een keuken. Dit is meestal het centrum van de aandacht in keukens, letterlijk en figuurlijk: Enerzijds fungeert een mooi keukenblad als echte eye-catcher en is het het hoofdingrediënt van de vormgeving, anderzijds ben je in de keuken het meeste bezig aan het aanrecht.

Het hoofdmateriaal wat de definitie van tijdloos is, is natuursteen. Naast deze eigenschap ben je verzekerd van kwaliteit wanneer je één van de natuursteen materialen kiest als werkblad. En met het oog op je woning als investering is een aanrecht van natuursteen ook waardeverhogend.

En verder?

Houd rekening met bijvoorbeeld inbouwapparatuur. Zorg voor betrouwbare merken, en wanneer deze niet achter het front van de keukenbebouwing zitten kies je voor een RVS afwerking om het tijdloze thema voort te zetten. RVS past namelijk goed bij zowel moderne als landelijke keukens.

Het resultaat zal een keuken zijn die jarenlang mee zal gang, zowel qua kwaliteit als vormgeving. En het feit dat een keuken als deze ook nog eens van positieve invloed is op de waarde van het huis is mooi meegenomen!