Je huis laten schilderen door een winterschilder

Een keer in de zoveel tijd is het nodig om je huis te schilderen of te laten schilderen. Een schilder inhuren is dan één van de voor de hand liggende opties om je huis te laten schilteren. Er wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen gewone schilders en winterschilders. Beide vormen van schilders zijn echte vakmannen, waarbij je altijd voor goed afvies terecht kunt omtrent schilderwerk. Maar wat is precies het verschil tussen een winterschilder of een gewone schilder?

Wat is een winterschilder precies?

Een winterschilder is eigenlijk niets meer dan een schilder die zijn diensten ook in de winterperiodes aanbiedt. Normaal gesproken gaat dit dan om de periode van 21 november tot en met 21 maart. De term winterschilder is eigenlijk ontstaan omdat normaal gesproken winters niet te werk gingen in de winter. Omdat schilders in deze periodes vaak zonder werk zaten, zijn er verschillende schilders die in de winter hun diensten goedkoper aan bieden om toch aan het werk te blijven. Je huis laten schilderen door een winterschilder, kan dus een stuk goedkoper uitkomen dan wanneer je dat in het hoogseizoen doet. Let wel dat het langer kan duren omdat winterschilders door weersomstandigheden vaak niet constant kunnen doorwerken. In de kou kan een schilder op zich wel werken, maar met regen, zal het schilderwerk buitenshuis toch echt stopgezet moeten worden. Binnen kan natuurlijk gewoon doorgeverfd worden.

Mogelijkheden schilderen buitenkant van de woning

Voor het schilderen van de buitenkant van de woning werd vroeger alleen in de zomer geschilderd. Door de weersomstandigheden en het behoud van de kwaliteit van de verf was de zomer altijd de beste optie. Er zijn tegenwoordig echter speciale verfsoorten ontwikkeld die het ook mogelijk maken voor winterschilders om huizen in de winter te schilderen. Winterschilders geven vaak kortingen omdat zij in de winter vaak minder werk hebben, soms kunnen deze wel oplopen tot 30%!

Waar men vroeger nog wel eens twijfelde aan de kwaliteit van het werk van een winterschilder, zijn er tegenwoordig veel mensen die de voordelen van een winterschilder inzien. Door een schildersbedrijf in de winter in te huren, kan men er ook voor zorgen dat de steigers aan de woning alleen in de winter in de weg staan en wanneer men in de zomer lekker van de tuin wilt genieten hoeft men niet tegen de ladders en steigers aan te kijken.