De voordelen van houten jaloezieen in de woonkamer

Vervang je oude gordijnen eens voor wat anders. Je hebt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld jaloezieën of lamellen op te hangen om het geheel eens een nieuwe verse look te geven. Doe bijvoorbeeld eens inspiratie op van de mooie uitstraling van houten jaloezieën. Wat de voordelen hiervan zijn lees je verder hieronder.

Welk interieur?houten jaloezieen

Als je een landelijke stijl hebt in je huis, dan zijn houten jaloezieën een zeer goede keuze. De designs ogen warm en robuust, zo ben je verzekerd van een unieke uitstraling die ook bij anderen zal opvallen. Ook in andere moderne, vintage of industriële interieurs kan je designs vinden die erg goed zullen passen. Doe inspiratie op met de vele mogelijkheden, wacht niet en bestel houten jaloezieen online om jouw kamers aan te pakken.

Lichtinval regelen

Niet alleen oogt een houten jaloezie degelijk en stijlvol, het heeft ook een groot voordeel: het regelen van de lichtinval. Zo kan je het felle licht van een laagstande zon reduceren en tegelijkertijd genoeg licht in je interieur laten komen. Of zet de panelen in een bepaalde hoek zodat je genoeg zonlicht binnenkrijgt en geen last hebt van mensen die binnen kunnen kijken, zo hou jij de controle.

Uitvoeringen

Je kunt het uiterlijk nog een extra boost geven door een design te kiezen wat jij mooi vindt. Er zijn meestal diverse kleuren te vinden, zo kan je voor een lichte kleur gaan of juist donker. Of kies voor extra dikke lamellen voor een extra eyecatcher in het geheel.

Welke ruimtes?

Houten jaloezieën zijn in veel ruimtes te plaatsen dankzij de vele mogelijkheden en maten. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat vochtige ruimtes meestal niet geschikt zijn, kies dan voor PVC uitvoeringen met een houten design. Het onderhoud van houten jaloezieën is makkelijk: je haalt stof en vuil weg met een vochtige doek en je hebt weer een schoon geheel.