De zonnepanelen speciaal voor uw huis!

In de loop der jaren plaatsen steeds meer mensen solarwatt zonnepanelen op hun dak, maar zou je hier ook wat aan hebben als je later je huis zou willen verkopen? Jazeker heb je hier wat aan, uit onderzoek is namelijk gebleken dat een huis inclusief zonnepanelen niet alleen zorgt voor een snellere verkoop, maar het zorgt er ook voor dat je huis meer oplevert tijdens de verkoop. Gemiddeld genomen stijgt een woning met een solarwatt zonnepanelen installatie ongeveer € 5.000 in waarde. Een erg goede investering dus.

Kopers willen liever een huis met  solarwatt zonnepanelen

Zeker 35% van de kopers geeft bij het zoeken naar een nieuwe woning de voorkeur aan een huis inclusief zonnepanelen. Een kleine 4% wil een woning zonder zonnepanelen. Als je investeert in zonnepanelen, dat zorgt er dus voor dat de waarde direct wordt verhoogt.

Hier drie redenen waarom een woning met solarwatt zonnepanelen ‘beter’ is dan zonder zonnepanelen:

  • Er wordt waarde toegevoegd aan de woning

Net als bij een verbouwing, nieuwe badkamer of bij het vernieuwen van de huidige CV-ketel wordt het huis aantrekkelijker gemaakt voor kopers, ook zonnepanelen hebben een waardevolle toevoeging aan uw woning.

  • Het energielabel wordt beter

Een energielabel is momenteel verplicht voor je woning. Je zou een energielabel  voor je huis kunnen vergelijken met eentje voor elektrische apparaten en auto’s en wordt aangegeven door letters A tot en met F waarbij A het meest zuinige is en F het meest onzuinige. Wanneer het huis  solarwatt zonnepanelen heeft, stijgt het energielabel direct met minimaal één, maar vaak zelfs met meerdere stappen. Hiermee stijgt dus ook direct de waarde van uw huis.

  • Lagere energierekening

Ook heeft het een positieve invloed op de energierekening en ben je maandelijks veel minder geld kwijt. Voor de nieuwe eigenaar bespaart het natuurlijk ook. Dit maakt wederom uw woning aantrekkelijker voor de verkoop.