Houd je huis schoon met onze 3 schoonmaak tips!

Onze 3 schoonmaaktips

  • Maak je vloer zo leeg mogelijk
  • Stukje bij stukje schoonmaak houden
  • Maak vooral plezier

1. Maak de vloer zo leeg mogelijk

Een schoonmaakbeurt betekent dat je echt alles moet schoonmaken. Met al het interieur is dat geen optie, maar om nou je hele interieur naar buiten te tillen? Dat is een beetje veel van het goede. Wat je wel kan doen is de kleine accessoires zoveel mogelijk in kastjes en op tafeltjes te stoppen. Kasten en meubels zou je kunnen laten staan, maar kleine accessoires zoals kleden en stoelen zijn gemakkelijk op te bergen en op te stapelen.

2. Stukje bij beetje grote schoonmaak houden

Kies zelf voor een tijdsplanning. Probeer bij het schoonmaken niet je hele huis met drie slaapkamers en de garage in een keer te doen. Dit is namelijk veel te veel. Je komt hierdoor in tijdnood en ga je half werk leveren, dat heeft natuurlijk geen zin. Doordat je je huis verdeeld in een aantal groepen levert dit meer overzicht en kan je het verdelen in 2 of misschien wel 3 dagen. Voorbeelden van groepen zouden bijvoorbeeld de begane grond, boven verdieping en de tuin kunnen zijn. Bedenk eerst welke ruimte prioriteit heeft zodat je daar rekening mee kan houden voor het opsplitsen.

3. Maak vooral plezier

Bekijk het positief, als je even de moeite neemt om het in één keer goed te doen, dan ben je er een tijd van af en hoef je het daarna alleen maar bij te houden. Maar maak het voor je zelf ook gewoon leuk, door bijvoorbeeld af en toe een pauze te nemen met een drankje en wat lekkers. Wat ook een goed idee is, samen met iemand schoonmaken. Werk bijvoorbeeld samen met een goede vriend of vriendin, je moeder of je broer of zus. En maak er een leuk dagje van! Wat je ook kunt afspreken is dat je de ene dag bij jou werkt en de andere dag bij de ander. Vele handen maken licht werk!