De zonwering-trends voor 2019!

De zomer van 2018 ligt inmiddels achter ons, en daardoor zou je misschien denken dat dit niet het moment is om na te denken over zonwering. Fout! Hoewel het soms niet zo lijkt in Nederland, is zonwering natuurlijk een product waar je het hele jaar door profijt van hebt. Bovendien geldt dat de trends voor komend seizoen natuurlijk nu al bekend zijn. Wil je je alvast oriënteren op mogelijkheden? Dan is dit het uitgelezen moment om dat te doen! In deze blog zetten wij een aantal belangrijke zonwering-trends voor het nieuwe jaar op een rij!

Buitenzonwering tegen inbrekersbijzettafeltje woonkamer

Wanneer het gaat over zonwering, kunnen we onderscheid maken tussen twee hoofdcategorieën: binnenzonwering en buitenzonwering. Die laatstgenoemde categorie omvat bijvoorbeeld knikarmschermen en rolluiken. En rolluiken zullen we steeds vaker gaan zien. Het grote voordeel van dit type zonwering is namelijk dat het niet alleen de zon buiten houdt, maar ook nog eens een inbraakwerende functie dient! Wanneer je de rolluiken ‘s naar beneden doet, zal het inbrekers flink wat extra moeite kosten om jouw woning binnen te komen. Een fijne gedachte!

In de mix

Een trend die steeds meer aan terrein wint, is het mixen van verschillende typen gordijnen. ‘’Huh?’’, denk je nu misschien. Ja, echt! Een veelgekozen combinatie die in 2019 vele woningen zal gaan sieren, is die van een transparant en een dichter gordijn. De kleur en het materiaal van beide gordijnen hoeven echt niet hetzelfde te zijn om bij elkaar te passen. Door een gewaagde combinatie te kiezen, krijgt jouw huis juist een artistiek tintje.

Accessoires om het af te maken

Waar men in de afgelopen seizoenen vaak koos voor minimalistische gordijnen die in ieder interieur passen, wordt het komend seizoen juist trendy om je gordijnen echt af te stemmen op je interieur. Dat betekent dat men ook vaker gaat nadenken over hoe de rest van de inrichting in harmonie kan komen met de gekozen zonwering. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen met een fluwelen afwerking die in een slaapkamer hangen waar ook een fluwelen bank staat in eenzelfde tint. Als je een ruimte inricht met dit soort verwijzingen, zal het niet te overduidelijk matchy-matchy zijn, maar straalt het wel een bepaalde rust uit.

Mede mogelijk gemaakt door: zonwering Houten