Dekbed

Zodra het kind twee jaar is het veilig om over te stappen naar een dekbed en dan komt de volgende keuze. Wat voor soort?  

Er zijn verschillende materialen waarvan een dekbed gemaakt kan zijn.

  • Dons – is een natuurlijk materiaal maar niet ideaal. Het kan niet gewassen worden en door de hoog isolerend vermogen worden kinderen er soms te warm onder.
  • Katoen – ook een natuurlijk materiaal dat vaak gebruikt wordt. Het is wasbaar, neemt vocht op en ventileert
  • Synthetisch – wasbaar maar voelt zwaar aan en ventileert niet zo goed.
  • Bamboe – dit is ook een natuurlijk product dat nog niet zo lang op de markt is. Het is antibacterieel en antiallergisch van nature. Dus een goede optie als men gevoelig is maar toch een natuurlijk product wil gebruiken.

Ook kan men kiezen voor een 4 seizoenen dekbed dat uit 4 delen bestaat en zodoende qua dikte aangepast kan worden naar het seizoen.

Dan komt de overtrek

Voor de dekbedovertrekken zijn de keuzes heel groot. Als eerste kies de juiste maat, want als het dekbedovertrek te groot is ten opzichte van het dekbed kan het kind verstrikt raken erin. En voor materialen is het vaak een persoonlijke keuze.

Er zijn verschillende materialen die allemaal hun voor- en nadelen hebben.

  • Katoen – dit is een natuurlijk product dat nog altijd het populairst is bij beddengoed. Het is makkelijk wasbaar, het ventileert goed en het is soepel. Het nadeel is dat het krimpt en kreukelt makkelijk
  • Microvezel – dit is een synthetische stof die veel op katoen lijkt. Het is relatief goedkoop maar het gaat niet zolang mee als natuurlijk katoen.
  • Flanel – dit is een stof die zich snel aanpast aan de lichaams temperatuur waardoor het warm aanvoelt en kinderen komen sneller in slaap. Dit is een goede keuze als het koud weer is.
  • Gemengd katoen –  dit is een combinatie van katoen en polyester waarbij van beide materialen de goede eigenschappen worden gecombineerd.

Andere dingen die nodig zijn

Meestal wordt een dekbedovertrek als een set verkocht met een kussensloop. Dus een hoeslaken moet er apart bij gekocht worden. En voor kinderen wordt het gebruik van een dik molton aangeraden. Dit houdt het matras droger, koeler en schoner.

Waar kopen?
Een goed adresje voor kinder beddengoed is CozyKidz. Zij bieden o.a. leuk kinderbeddengoed en ook specifiek hippe kinderdekbedovertrekken. Louter van hoogwaardige merken met topkwaliteit (vooral uit Scandinavië). Top klantenservice en al gratis verzending vanaf 50 Euro, maken dit een favoriete leverancier voor ons.