Veilig wonen met camera’s

Veilig wonen met camerabewaking

Stel dat er in uw buurt recentelijk is ingebroken, of erger, dat er een inbraakgolf is in uw wijk. Zoiets gaat u niet in de koude kleren zitten. Als u ligt te slapen ’s nachts, schrikt u bijvoorbeeld al wakker bij het zachtste geluid in of om het huis. Mensen krijgen soms te maken met klachten over een gebroken nachtrust of zijn onrustig. Het is gewoon geen fijn idee dat inbrekers het gemunt kunnen hebben op uw huis en uw eigendommen.

Camerabewaking

Gelukkig kunt u met camerabewaking een hoop ongerustheid wegnemen. En niet alleen ongerustheid, want een beveiligingssysteem schrikt criminelen natuurlijk ook af. Wanneer dieven merken of slechts vermoeden dat u moderne beveiligingscamera’s hebt geïnstalleerd, is het een stuk minder aantrekkelijk om bij u in te breken.
Vaak lopen inbrekers overdag al eens een rondje door uw buurt om in kaart te brengen waar ze makkelijk en ongezien kunnen inbreken. Inbrekers maken dan ook vaak een weloverwogen beslissing waar ze wel en niet inbreken. Het is een geruststellende gedachte dat u met een beveiligingssysteem er wat aan doet om inbraak te voorkomen.

Verschillende mogelijkheden met camera’s

Veilig wonen begint bij goede camerabewaking, binnen- en buitenshuis. De laatste jaren zijn de mogelijkheden voor beveiliging enorm toegenomen, door camera’s bijvoorbeeld te koppelen aan het internet. Een geruststellende gedachte is dat u vanuit uw vakantiehuis een oogje in het zeil kan houden thuis. Vaak bestaat er ook de mogelijkheid om op afstand even een lampje aan te doen. Dit kan simpel gerealiseerd worden door een beveiligingscamera te koppelen aan slimme verlichting binnen of bijvoorbeeld in de tuin.

Herkennen van daders

Mocht er dan onverhoopt worden ingebroken bij u, dan bent u allereerst natuurlijk enorm geschrokken. En na het opnemen van de schade heeft u slechts een vraag: wie is de dader en gaat de politie de dader ooit in de kraag vatten? Ook daar helpen camera’s. De kans dat de inbreker ooit gepakt wordt is aanmerkelijk groter als de inbreker letterlijk in beeld is. En met de goede beeldkwaliteit van recente beveiligingscamera’s zijn de beveiligingsbeelden zeer duidelijk, ook met slecht licht. De mogelijkheden onderzoeken voor camerabewaking is eigenlijk altijd een slimme keuze!