Deze iconische lampen zullen stralen in jouw ruimte

Bij het inrichten of opfrissen van je interieur is het erg belangrijk om te kijken naar de juiste verlichting. Met verschillende soorten lampen kun je zowel functioneel licht creëren als een mooie huiselijke sfeer neerzetten. Niet alleen het licht van deze lamp zal effect hebben op jouw interieur, maar de vormgeving daarvan ook.

Lampen van hollandse bodem

De nijntje Lampen van Mr Maria zijn gebaseerd op het Nederlandse Icoon nijntje. Dit lieve konijntje is in vrijwel elk Nederlandse huishouden een bekende naam en onder de naam Miffy heeft ze internationaal ook vele harten gestolen! Vanwege het iconische uiterlijk van nijntje besloten de designers van Mr Maria haar te eren met een collectie lampen in verschillende groottes. 

Het is belangrijk om een lamp te kiezen die qua vormgeving ook aansluit op het interieur en ondanks dat de meest voor de hand liggende keuze voor deze lampen de kinderslaapkamer is, zullen ze ook heel mooi tot hun recht komen in een moderne inrichting. Nijntje bestaat immer inmiddels al bijna 65 jaar, dus ze heeft fans van alle leeftijden. 

Als perfecte aanvulling van deze lampen zijn er in de collectie van Mr Maria ook nijntje zitzakken. Hier kan jouw kind lekker in wegdommelen terwijl je een verhaaltje voorleest onder de zachte verlichting van een nijntje lamp.

Creëer een passend lichtplan

Wanneer je je interieur op de schop neemt kan het verstandig zijn om een lichtplan te maken. Verschillende onderdelen van je ruimte hebben functioneel licht nodig om bijvoorbeeld in te kunnen lezen, koken etc. Andere onderdelen van de ruimte zal je meer verlichten voor de sfeer.

Met een lichtplan maak je een plattegrond van de ruimte waarop je aangeeft op welke plek je functioneel of sfeerlicht nodig hebt. Dit zal je een helpende hand bieden wanneer je op zoek gaat naar lampen. Zo weet je exact hoeveel lampen je nodig zult hebben en wat voor soort lichtbron dit moet zijn. Een heldere witte peer, of juist een warme zachte lamp. Kun je nou geen keuze maken? Dan kun je je lampen altijd nog voorzien van smart lampen. Bij deze lichtbronnen kun je vaak spelen met verschillende kleuren en lichtsterktes. Daarnaast zijn dit vaak ook LED lampen, wat betekent dat deze extra zuinig zijn in hun energieverbruik.