Een woonuitbreiding verwarmen doe je zo

Je hebt dus besloten om een woonuitbreiding te bouwen. Bijvoorbeeld een veranda of een klassieke aanbouw. Heb je er al aan gedacht hoe je dit gaat verwarmen? Want in de winter heb je waarschijnlijk wat extra warmte nodig.

Er zijn verschillende manieren om je woonuitbreiding op temperatuur te brengen:

Radiatoren

Radiatoren kent iedereen. Want we zien ze in de overgrote meerderheid van onze huizen en appartementen. Ook een woonuitbreiding kan je verwarmen met radiatoren. Tijdens de installatie worden ze op het bestaande cv-circuit aangesloten.

Het is een goed idee om het vermogen van de cv-ketel te controleren. Zo ben je zeker dat die voldoende warmte levert om het nieuwe volume te verwarmen.

Vloerverwarming

Wil je geen lelijke radiatoren tegen de muur? Dan is een vloerverwarmingssysteem het overwegen waard. Kunststofbuizen in de vloer warmen de veranda of aanbouw op. Ook dit systeem wordt aan je centrale verwarming gekoppeld. Controleer dus eerst hoeveel vermogen je op overschot hebt.

Haard of kachel

Haarden en kachels zorgen voor extra gezelligheid. Want hun sfeervolle vlammenspel oogt erg knus. Gashaarden hebben een streepje voor op houtkachels, omdat ze snel aangaan en makkelijk te regelen zijn. Toch gaat er niets boven het behaaglijke geluid van een knetterend houtvuur.

Omkeerbare airco

Heb je ooit al gehoord van een omkeerbare airco? Deze toestellen kunnen zowel koelen als verwarmen. Dankzij deze 2-in-1 functie zijn ze een interessante investering. Goed om te weten: zelfs bij vriestemperaturen van -10°C leveren deze warmtepomp airco’s nog warmte af. Je hoeft dus niet op comfort in te boeten.