Een passende woonverzekering afsluiten

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om een passende woonverzekering te vinden, aangezien er veel verschillende elementen zijn waar rekening mee dient te worden gehouden. In dit artikel lees je onder andere over deze verschillende elementen, maar ook over het vergelijken van de vele woonverzekeringen om jou te helpen om de beste verzekering voor je huidige situatie af te sluiten.

Waar moet je aan denken

Het is bij het zoeken naar een woonverzekering onder andere handig om na te denken over of je een inboedel- of opstaldekking wilt. Het is natuurlijk ook mogelijk om beide te kiezen, maar dan ben je zoals je waarschijnlijk verwacht wel duurder uit. Een inboedel dekking houdt in dat je gedekt bent tegen alle schade die je niet zelf hebt verricht binnen het huis, met uitzondering van schade die ontstaan is met je eigen toestemming of schade die ontstaan is door je eigen nalatigheid. Inboedel geld dus voor de losse spullen in je huis. In het geval van een opstaldekking wordt de schade van bijvoorbeeld een boom op het dak na een extreme storm gedekt. De opstaldekking geld dus voor je huis zelf en de dingen die daar aan vast zitten zoals de waterleiding. Bij het afsluiten van een hypotheek word je vaak verplicht om een opstaldekking te nemen. In het geval van huurhuizen heeft de eigenaar van de woning de verantwoordelijkheid.

Aanvullingen

Buiten de bovenstaande dekkingen zijn er nog extra’s waar je uit kan kiezen voor bepaalde situaties. Een paar voorbeelden van deze extra’s zijn een aansprakelijkheidsverzekering, een all-risk verzekering of een buitenshuisdekking. Dit zijn situationele aanvullingen, maar het is handig om er even de aandacht in te steken! Je kan nooit te veel informatie hebben, dus houdt deze tips in je achterhoofd maar doe vooral je eigen onderzoek, want je kent je eigen situatie natuurlijk het beste