Maak van uw koude badkamer een warm vertrek

Herkent u het gevoel dat de badkamer altijd heel erg koud is? Zeker als u net lekker onder de warme douche heeft gestaan, maar daarna weer staat te klappertanden van de kou als u zich aan het afdrogen bent? Dat kan heel eenvoudig worden verholpen met de aanwijzingen die in dit artikel worden gegeven. Zodoende kunt u de badkamer vanaf heden weer verwarmen of kunt u ervoor zorgen dat u in de nieuwe badkamer nooit meer koude voeten heeft.

Radiator

De radiator vormt een belangrijk onderdeel om een badkamer te verwarmen. Het kiezen van de juiste radiator hangt heel erg af van de grootte van de badkamer. Hoe groter deze is, des te meer vermogen een radiator kan hebben. Tevens is de plaats van de radiator van cruciaal belang. Raadzaam is om deze op de koudste plek in de badkamer te positioneren zodat de warmte overal wordt bereikt. Vaak is dit naast een raam of deuropening.

Vloerverwarming

Daarnaast is vloerverwarming ook een perfecte manier om de badkamer binnen een mum van tijd van hogere temperaturen te voorzien. Zeker als u altijd last heeft van koude voeten is dit de ideale uitvinding. Het aangename van een vloerverwarming is dat de warmte geleidelijk wordt aangebracht en niet in één keer omhoog schiet. Verder is het ook ideaal dat er nauwelijks stof vrij komt, omdat de luchtcirculatie zeer laag is.

Sauna plaatsen

Mocht u de ruimte hebben voor een sauna, dan is het zeker een ultieme oplossing om de warmte te verhogen in de badkamer. Een sauna zorgt ervoor dat warme lucht omhoog komt en vaak langere tijd blijft hangen. Uiteraard blijft dit binnen de cabine, maar wanneer u de deur openzet, zal de warmte de badkamer binnenstromen zodat de ruimte geheel wordt gevuld. Natuurlijk gaat dit gepaard met hoge luchtvochtigheid en energie, maar wanneer u dit sporadisch doet kan het zeker geen kwaad.