EVALUEER DE INBRAAKBEVEILIGING NA EEN VERHUIZING

Tijdens een verhuizing hebben mensen van alles aan hun hoofd. De meubels en andere huisraad moeten verhuisd worden, meterstanden moeten doorgegeven worden, muren geverfd of behangen en nog veel meer taken zorgen voor een enorme drukte. Tijdens deze drukke tijden wordt gemakkelijk de inbraakbeveiliging vergeten. Toch is dit juist in deze periode enorm belangrijk want de beveiliging van een woning is na een verhuizing serieus in het geding. Mensen die net naar een nieuwe woning zijn verhuisd zijn namelijk veel vaker slachtoffer van een woninginbraak. De slotenmaker Antwerpen meldt dat minimaal de sloten van een woning vervangen moeten worden na een verhuizing. Het is echter ook een perfect moment om de gehele inbraakbeveiliging van een woning eens te evalueren.

sloten kiezen

Sloten vervangen na verhuizen

De minimale beveiligingsmaatregel die getroffen moet worden na het verhuizen naar een nieuwe woning is het vervangen van de sloten. Men weet namelijk nooit zeker wie er nog sleutels in bezit heeft van de oude sloten. De vorige eigenaar van de woning kan zeggen dat alle exemplaren die hij of zij in bezit heeft zijn overhandigd, maar dit weet je natuurlijk nooit helemaal zeker. Misschien dat er ooit sleutels verloren zijn of aan bekenden gegeven zonder dat deze teruggegeven zijn. Omdat je niet zeker weet wie sleutels van je woning in bezit hebben zit er niks anders op dan de sloten van de woning meteen na een verhuizing te laten vervangen. Hierna heb je pas de volledige zekerheid dat de sloten van je nieuwe woning de bescherming bieden die nodig is. Bovendien is deze noodzaak voor het vervangen van de sloten ook een goede gelegenheid om de sloten een upgrade te geven.

Evalueren van de inbraakbeveiliging

Nu dat je na een verhuizing genoodzaakt bent om de sloten te laten vervangen kan je ook meteen overwegen om betere sloten te laten plaatsen. Inbrekers vinden namelijk steeds nieuwe manieren om bij woningen binnen te komen. Nieuwe modellen sloten zijn tegen de allerlaatste inbraakmethodes beschermd. Een oud slot kan bijvoorbeeld nog niet van een kerntrekbeveiliging voorzien zijn terwijl dit tegenwoordig wel een belangrijke vereiste is. Tevens kan gekeken worden of dit misschien ook een goed moment is om een alarmsysteem voor de woning aan te schaffen. Deze systemen zijn helemaal zo duur niet meer. Een draadloos alarmsysteem kan bijvoorbeeld makkelijk zelf geïnstalleerd worden om kosten voor de installatie te besparen. Bovendien kunnen deze systemen door de eenvoudige installatie ook makkelijk meeverhuizen naar een nieuwe woning.