Garagedeuren

Een garagedeur klinkt dan misschien niet als het spannendste bij het ontwerp en de decoratie van de woning, maar niettemin is het een onderdeel van het huis dat wat aandacht verdient. De garagedeur is immers onmisbaar om toegang te krijgen tot de garage, en zorgt er ook voor dat je met de wagen binnen en buiten kunt. De keuze voor een deur hangt, net zoals dat bij alles bij de inrichting van de woning het geval is, af van ene aantal factoren. De volgende tips kunnen je dan ook al op weg helpen om de beste keuze te maken zodat zelfs de deur van je garage bijdraagt aan de uitstraling ervan.

Garagedeuren in alle soorten

Garagedeuren komen in ontelbare kleuren en vormen. Wat je wensen ook zijn, er is altijd wel een garagedeur te vinden die precies heeft wat je zoekt. Hoe dan ook is het belangrijk om een deur te kiezen die bij de rest van de woning (en vooral de garage) past, zodat er een geheel wordt gecreƫerd.

garagedeur

De materiaalkeuze is al even belangrijk. Ga je voor een houten deur met panelen – bijvoorbeeld in een landelijke woning – of hou je het liever eenvoudig en licht met een deur uit kunststof? Er zijn ook garagedeuren in de vorm van een blok, of deuren die bovenaan met een boog zij afgewerkt en dus perfect dienst kunnen doen in een landelijke woning. De mogelijkheden zijn oneindig, en goed wikken en wegen is dan ook belangrijk.

Een aandrijfsysteem of niet?

Naast het uiterlijk van de deur hou je best ook rekening met het eventuele aandrijfsysteem. Zo kun je ofwel een manuele deur kiezen, waarbij je aan een hendel moet trekken om hem te openen, maar steeds meer woningen zijn uitgerust met een automatische deur. Hierbij volstaat een druk op de knop om de deur te openen, en dit kan dus tellen als een interessant alternatief op het vlak van gebruiksgemak.

Een goede isolatie

Tenslotte is ook de isolatie van de garagedeur niet onbelangrijk. Dit is zo belangrijk omdat vocht en koude lucht vaak langs spleetjes naar binnen komt en de ruimte te vochtig maken. De deur goed isoleren is dan ook essentieel om de garage niet alleen vochtvrij, maar ook warmer en gezelliger te maken!