Geen lampen maar stripjes

Geen lampen, maar stripjes LED-verlichting

Er zijn vele verschillende manieren om de diverse kamers in huis te verlichten. De meeste mensen hangen wat lampen op om een ruimte te verlichten, maar je kunt er ook voor kiezen om een kamer te verlichten met LED-verlichting. Niet met losse LED lampen, maar met LED strips. Meer over het verlichten van een ruimte met LED strips, lees je op deze pagina.

ledstrips

Wat zijn LED strips?

LED strips worden gebruikt om een bepaalde ruimte te verlichten. De strips bestaan uit meerdere LED lampen, die allemaal vanuit één controlepunt (de aan/uit-knop van de strip) bediend worden. Door een LED strip op te hangen, kun je een groot deel van een ruimte of zelfs een gehele kamer met één druk op de knop verlichten.

Waarom strips LED-verlichting?

Er zijn diverse goede redenen om jouw huidige verlichting te vervangen door strips met LED lampen. Ten eerste zijn LED lampen veel goedkoper dan standaard lampen. Moet er een lamp vervangen worden, dan ben je met LED verlichting altijd goedkoper uit. Daar komt nog bij dat LED lampen veel langer mee gaan dan andere lampen. Ook hierdoor bespaar je geld, want door de lange levensduur van LED verlichting kun je hier veel langer mee doen. Een ander voordeel van strips met LED lampen, is het feit dat LED lampen milieuvriendelijk zijn. Omdat ze minder energie gebruiken, verklein je jouw ecologische voetafdruk door LED verlichting te gebruiken in huis. Ook niet verkeerd: jouw energierekening daalt flink als je LED lampen gebruikt in huis. Omdat je minder energie gebruikt om je huis te verlichten, hoef je namelijk minder geld te betalen aan de energiemaatschappij.

Waar kan ik de strips ophangen?

Je kunt LED strips van aanbieders als Ledstripkoning overal ophangen. Zo kun je de keuken verlichten met de duurzame strips, maar kun je de strips ook in de woonkamer, in de slaapkamer, in de hal of in een andere ruimte in huis ophangen. Daarnaast zijn er ook veel ondernemers die gebruik maken van LED strips. Omdat de strips een ruimte mooi verlichten, worden ze ook veel opgehangen in winkels, kantoorpanden en restaurants.