Boxspring kopen: waar moet je allemaal op letten?

Je hebt besloten dat je een nieuw bed gaat kopen. Je wil niet zomaar een nieuw bed aanschaffen, maar je wil een comfortabele boxspring in de slaapkamer zetten. Omdat je voor het eerst een boxspring gaat kopen, heb je geen idee wat wel een goede aankoop is en in welk bed je beter niet kunt investeren. Heb jij hulp nodig met het kopen van je nieuwe bed? Lees dan in dit artikel waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boxspring.

boxspring

De lichaamsondersteuning die het bed biedt

Natuurlijk moet je lekker kunnen liggen op je nieuwe bed. Check daarom altijd de lichaamsondersteuning die een bed te bieden heeft, ofwel welk gewicht het bed kan dragen. De meeste boxsprings kunnen maximaal 120 kilo dragen, maar er zijn ook bedden die meer of juist minder kunnen dragen. Check dit altijd voor je een aankoop doet.

De vochtregulatie van het bed

Het ene bed heeft een uitstekende vochtregulatie, terwijl het andere bed vocht (zoals zweet) veel minder goed afvoert. Je koopt altijd een bed met een goede vochtregulatie, want alleen dit bed gaat lang mee. Een bed zonder goede vochtregulatie moet je over een paar jaar weer vervangen, want je zweet veel tijdens je slaap.

De stabiliteit van het bed

Jouw nieuwe bed moet niet alleen lekker liggen, maar ook stabiel zijn. Daarom koop je het liefst een bed met zes poten en niet met vier poten. Een bed met vier poten lijkt stabiel, maar zakt sneller in dan een bed met zes poten.

Het onderhoud van het bed

Idealiter koop je een boxspring die je (deels) uit elkaar kan halen, om de verschillende delen van het bed te kunnen wassen of op een andere manier te onderhouden. Koop je een bed dat je niet goed kunt onderhouden, dan gaat het bed minder lang mee. Dit is zonde, want de investering in een boxspring is wel een grote investering. Heb je een bed op het oog dat je niet uit elkaar kunt halen? Vraag de verkoper dan hoe je dit bed dan het beste kunt onderhouden. Wellicht worden er wel speciale reinigingsmiddelen voor dit bed verkocht.