Heerlijk wonen? Daar hoort een spabad bij!

Steeds meer mensen genieten van hun eigen privé spa. Waar de baden vroeger slechts betaalbaar waren voor een kleine groep, zijn ze tegenwoordig toegankelijk voor een breed publiek. Gelukkig maar, want relaxen in een spa is niet alleen lekker, maar ook steeds noodzakelijker. Lees er in dit artikel alles over.

We hebben met z’n allen te maken met steeds meer stress. Het is zelfs de oorzaak van zeventig procent van alle huisartsbezoeken. Belangrijk dus om tussen alle afspraken, deadlines en sociale verplichtingen door ook wat ontspanning in te plannen. Een eigen spa kan daarbij helpen. Hiermee kun je namelijk op ieder moment genieten van heerlijke wellness, zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Dat maakt het een stuk makkelijker om die broodnodige me-time in te plannen.

spa bad

Ontspanning

Dat een spa rustgevend werkt, is geen verrassing. Maar wat zet die ontspanning nou eigenlijk in gang? Het water speelt hierin een grote rol en dan vooral de temperatuur van het water. Deze ligt gemiddeld op 38 graden en zorgt ervoor dat het lichaam ontspant. Met een ontspannen lichaam, kunnen we ons ook mentaal kalmer gaan voelen. In een spa raakt ons hoofd leger en worden we scherper. Het is dus het ideale middel om even helemaal te resetten.

Een spa is niet alleen goed voor de geestelijke gezondheid, maar ook voor de lichamelijke. Zo zorgt het warme water ervoor dat de hartslag versnelt en de bloedsomloop verbetert. Dat zorgt er weer voor dat er meer zuurstof en andere voedingsstoffen worden aangevoerd in het lichaam. Die extra aanvoer is ideaal voor snel herstel van het lichaam bij eventuele blessures. Een spa is dus een ideale investering voor iedereen die fanatiek met sport bezig is. Maar ook bij reumatische klachten kan een spa veel verlichting brengen. De bruisende massagejets nemen veel pijn weg. Het water zorgt er daarnaast voor dat er zoveel mogelijk druk van de zere spieren en gewrichten verdwijnt. Tot slot zorgt het warme water ervoor dat het lichaam gaat transpireren, waardoor afvalstoffen versneld het lichaam verlaten. Een bad in een spa past dus prima in een detox programma.

Ben je al overtuigd? Bekijk dan online het spa aanbod en maak je woning compleet met een heerlijke spa.