Heerlijk wonen doe je in een veilige omgeving

Hoewel de algehele misdaadcijfers in Nederland af lijken te nemen, lijkt het aantal woninginbraken alleen maar toe te nemen. Dat is best eng, zeker aangezien een woninginbraak vrijwel iedereen kan overkomen. Gelukkig zijn er een aantal tips die kunnen voorkomen dat jij slachtoffer wordt van een woninginbraak.

1. Ga voor een goed slot deur-cilindersloten.nl
Het klinkt nogal voor de hand liggend, maar het is erg belangrijk dat je goede sloten op de ramen en deuren hebt zitten. Sommige sloten zijn voor dieven al binnen twee minuten open te breken. Hoe langer zij erover moeten doen om een slot open te breken, des te groter de kans dat ze betrapt worden of voortijdig opgeven.

2. Span samen met de buren 
Dieven kiezen vaak niet willekeurig een woning uit. Zij gaan juist voor een woning waarvan zij weten dat de bewoners bijvoorbeeld op vakantie zijn. Het is daarom erg handig om wanneer je een of meerdere dagen weg gaat de buren in te lichten. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden en bijvoorbeeld ‘s avonds een lamp aanzetten in een van de kamers, zodat het lijkt alsof er wel iemand thuis is.
Ook kunnen zij andere dingen doen die doen lijken alsof er wel iemand thuis is. Denk dus aan een lamp ergens in de kamer, maar ook kopjes op tafel. Het is daarnaast ook verstandig om de post telkens op te ruimen, dit is een duidelijk signaal voor dieven dat mensen op vakantie zijn.

3. Maak het ze niet te gemakkelijk 
Er zijn nog een aantal andere kleine dingen waar je goed op kunt letten wanneer jij jouw huis veilig voor inbraken wilt maken. Maak het dieven bijvoorbeeld niet te gemakkelijk. Sluit alle ramen en deuren wanneer je het huis verlaat en zorg er ook voor dat dieven niet gemakkelijk via een raam naar binnen kunnen. Veel dieven klimmen bijvoorbeeld door een raam doordat zij afvalcontainers en tuinmeubilair op elkaar kunnen stapelen. Zorg er dus voor dat die dieven geen kans krijgen.

Er zijn dus verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de kans op een woninginbraak bij jou thuis zo klein mogelijk wordt. Vooral goede sloten zijn erg belangrijk. Deur-cilindersloten.nl heeft een groot aanbod deursloten die het voor dieven erg lastig maakt om in te kunnen breken.