Het design van industriële kasten

Wanneer je op zoek bent naar een kast, dan wil je wel een kast die het beste past bij jouw interieurstijl. En interieurstijlen zijn er tegenwoordig legio. Een van de meest populaire stijlen die al jarenlang als een trend wordt gezien is de industriële interieurstijl. Dit is een robuuste en stoere stijl die ook vraagt om sterke en robuuste kasten.

Wat is de industriële stijl?

De industriële stijl die momenteel zo populair is, is gebaseerd op de oude fabriekshallen uit de 18e en 19e eeuw. In die tijd deden grote stoommachines hun intrede en moesten er grote fabriekshallen gebouwd worden. Deze fabrieken hadden een bepaalde stijl. De muren van ruw, want een leuk vrolijk behangetje had natuurlijk geen zin. Alles wat aan meubels en verlichting in de ruimte aanwezig was, moest bestand zijn tegen een stootje en gemakkelijk te reinigen zijn. Kasten, tafels en lampen waren veelal van metaal of van hout. Als er dan eens een deuk in een houten tafel kwam, was dit geen probleem. Deze hele stijl is doorgevoerd naar een woonstijl. Als je je woonkamer in industriële stijl hebt, dan zijn ook je muren van ruw materiaal, leidingen mogen gewoon over de muren lopen en je vloer bestaat uit houten planken of een gietvloer.

Meubels in industriële stijl

Meubels in industriële stijl zijn robuuste meubels. Over het algemeen wordt er vooral gewerkt met hout of metaal. Maar een combinatie tussen hout en metaal wordt ook veel toegepast. Zo kun je een eettafel hebben met een mooie robuuste houten tafelblad en metalen poten. Hetzelfde geldt voor een kast in industriële stijl. Je kunt een volledig metalen kast nemen, een volledig houten kast, of juist een leuk design van hout met metaal.

Industriële kast van hout

Voor een houten industriële kast, hoef je geen kast van een bijzonder en duur hout. Sterker nog, houtsoorten, zoals steigerhout en pallethout zijn heel erg in om meubels mee te maken. Dit is relatief goedkoop hout en je ziet er steeds meer kast van. Een industriele kast kopen bij kokenenwonen.nl kan je veel zoekwerk uit handen nemen. Je vindt hier diverse stijlen van industriële kasten en je kunt het nog online bestellen ook.

Industriële kast van metaal

Metaal is een lekker ruw materiaal dat heel goed voor een kast gebruikt kan worden. Metaal kan kil overkomen, maar het design van een industriële kast kan zo mooi zijn, dat zelfs een metalen kast heel gezellig en warm kan overkomen. Schrijf nooit van te voren een metalen kast weg als koel. Voer eerst eens een online zoektocht uit en je zult zeker hele mooie metalen kasten tegenkomen die uitstekend in een industrieel interieur passen.