Voordelen van een open kast

Meestal kiezen we voor gesloten kastsystemen

Wat voor soort kast je ook koopt, of het nu om een boekenkast, dressoir, een meidenkast of opbergkast gaat: meestal wordt er gekozen voor een kast met deuren en niet voor een open kast. Maar eigenlijk is dat niet helemaal terecht. Een open kast heeft namelijk behoorlijk veel voordelen. ?het ijn er meer dan je denkt. En als je ze op een rijtje ziet, realiseer je je dat het eigenlijk vreemd is dat niet meer mensen open kasten aanschaffen.

1. Een open kast als decoratiemiddel
Een open kast is een prachtig decorstuk in elke ruimte. Zo kun je met een open kledingkast jouw kleding laten zien en de open kast daarnaast gebruiken om de kamer wast persoonlijker te maken, bijvoorbeeld door foto’s en versierselen in de kast te leggen. Meisjes vinden het leuk om hun nieuwste modeaanwinsten te etaleren in een open meidenkast, terwijl jongens een open kast kunnen gebruiken om hun voetbalkleren te showen.

2. Een open kast betekent meer ruimte
Een aantrekkelijk voordeel van een open kast is dat je meer ruimte overhoudt. Er hoeven immers geen deurkasten opengeklapt te worden. Dit is meer dan handig en zeker in een wat kleinere kamer.

3. Het praktisch gemak van een open kast
Een aantrekkelijk pluspunt van een kast zonder deuren is dat je jouw kleding direct compleet geëtaleerd ziet. Dat maakt het in de ochtend of avond lekker gemakkelijk om de kleding uit te zoeken die je vandaag of morgen aan wilt hebben. Ook zie je snel aan de geëtaleerde kleding of de kledingstukken qua kleur bij elkaar passen.

4. Zorg voor één stuk of gedeelte met een paar laden
Nog praktischer wordt een open kast als je een gedeelte reserveert voor enkele laden. Hierin kun je bijvoorbeeld sokken en ondergoed bewaren, of andere spullen die je liever buiten het zicht wilt houden. Laden hebben verder als pluspunt dat ze net als een kast zonder deuren geen extra ruimte in beslag nemen. Ten slotte: vergeet niet ook een gedeelte van de kast te voorzien van een stang om kledinghangers voor blouses, jassen en pakken op te hangen. Zo beschik je over een open kast die voor elk kledingstuk geschikt is!