Het gietproces maakt een epoxyvloer weerbaar

Epoxyvloeren zijn veelzijdig en kunnen aan al uw wensen voldoen. Dit komt omdat epoxyvloeren kunnen worden gemaakt van speciale kunststoffen, ieder met hun eigen eigenschappen en pluspunten. Een epoxyvloer is een zogenaamde gietvloer. Het gietproces van de vloer zorgt ervoor dat er een stevig, nagenoeg ondoordringbaar, fundament wordt gelegd. Tijdens het gietproces worden er verschillende lagen kunststof over elkaar heen gegoten. Gietvloer Gorinchem is een bedrijf die u kan helpen.

Er zijn twee soorten kunststof die hiervoor gebruikt kunnen worden. Een daarvan is epoxy, een thermohardende kunststof. Epoxy is een kunststof dat gebruikt wordt omdat het zeer goed schokken kan opvangen, een eigenschap die zeer belangrijk is voor een vloer waar je op wilt kunnen vertrouwen. De kunststofsoort is niet alleen schokbestendig, het laat tevens geen water door en is niet gevoelig van invloeden van chemische stoffen.

Voordelen op het werk en thuis

De samenstelling van epoxyvloeren levert voordelen op voor zowel thuis als op de werkvloer. In een huiselijke setting komt de vloer goed tot uiting omdat hij, naast het feit dat hij er stijlvol uitziet, comfortabel is. Dit is mede te danken aan het feit dat hij schokbestendig is. De epoxyvloer kan grote klappen opvangen, maar het is ook nog eens een goede isolator. De vloer houdt warmte vast en dempt niet alleen schokken, maar ook geluid. Gietvloer Den Haag kan u er ook bij helpen.

Wanneer u de epoxyvloer gebruikt op het werk, profiteert u van zijn stevigheid en weerbaarheid tegen invloeden van buitenaf. U haalt bovendien een vloer in huis die makkelijk schoon te houden is en die vocht en viezigheid afstoot.