Het verschillen tussen de lounge- en hoekbank

Spendeer jij uren op Pinterest om te speuren naar de nieuwste woontrends en stijlen? Veel mensen vinden het erg leuk om op zoek te gaan naar inspiratie voor hun woning. Gezellig door de meubelboulevards struinen of je laten inspireren door diverse bladen. Wanneer jij tot deze groep behoort en op zoek bent naar een nieuw bankstel dan weet je vast dat er heel veel keuze is wat betreft bankstellen. Er zijn diverse modellen, formaten, stoffen en kleuren. Ook ken je waarschijnlijk de termen loungebanken en hoekbanken wel. Er zijn heel veel mensen die het verschil niet kennen tussen de twee varianten. In deze blog leggen we je daarom het verschil uit tussen lounge- en hoekbanken. Lees snel verder!

loungebank

Het verschil

De hoekbanken en loungebanken zijn populaire bankstellen die in steeds meer woonkamers te vinden zijn. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Dit zit zo! 

Een hoekbank is een bank die aan elke kant van de bank rugkussens heeft. Dit betekent dus dat je aan elke kant van de bank met je rug tegen deze kussen kunt zitten. Het verschil met een loungebank is dat een loungebank in principe een gewone rechte bank is, met aan één kant een verlengd loungedeel. Dit verlengde deel is bedoeld om met je voeten op te liggen. Het verschil tussen de twee banken is het beste zichtbaar wanneer je kijkt naar de armleuningen. Bij een traditionele loungebank staan deze parallel, terwijl dit bij een hoekbank juist niet het geval is. Let er maar eens op!

Diverse modellen

Tegenwoordig maken veel winkels en webshops niet altijd meer onderscheid tussen de hoekbanken en loungebanken. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er tegenwoordig ook allerlei tussenvormen. Zeker online is er van alles te verkrijgen, hier zijn de tussen modellen ook vaak populaire modellen. Dit tussenmodel is een bankstel met aan beide kanten rugkussens, dus in die zin is het een hoekbank. Het heeft echter ook een verlengd lounge deel, dus in die zin is een het loungebank. Een soort combinatiebank dus!

Nieuwe bank kopen?

Is het verschil tussen deze twee modellen duidelijk? Tijd om je zoektocht weer voort te zetten. Tip: Bij de verkooppunten van UrbanSofa weet je zeker dat het op alle fronten goed zit. Een groot assortiment, veel kleuren, snelle levering en scherp geprijsd. Doordat de partij UrbanSofa gebruik maakt van een unieke meubelformule, waarbij bijvoorbeeld de UrbanSofa loungebanken direct vanuit de fabriek bij je thuis worden geleverd, voorkom je extra kosten. Neem vooral een kijkje en laat je verder inspireren of informeren door het personeel!