Hoe breng je kleur in je woning?

Kleuren hebben een invloed op je gemoedstoestand, zo ook in jouw huis. Er zijn verschillende effecten van verschillende kleuren, het is dan ook leuk om kleur te gebruiken in je woning. Kleuren zijn vaak persoonlijk en veel mensen denken dat veel kleur niet voor hen is weggelegd, maar kleur is vaak iets waar je aan moet wennen. Je moet kleur zien als een toegevoegde waarde aan je woning en aan je leven. Begrijp ons niet verkeerd, je moet niet helemaal losgaan met verschillende kleuren. Wij leggen je uit hoe je wel met kleur in je woning kan werken. 

kleurrijk interieur

Waarom kleur toevoegen in je woning?

Kleuren zijn er om je woning een bepaalde stemming of sfeer mee te geven, een emotie die je krijgt wanneer je ergens binnen wandelt. Je kan voor een kleurenpalet kiezen dat eerder subtiel overkomt, denk maar aan kleuren die bij elkaar aansluiten. Ben jij eerder voor een gedurfde woning? Dan kan je kiezen voor afwijkende kleuren. Alle muren wit verven kan al snel koud, kil en ongezellig overkomen, durf dus af en toe een beetje out of the box te denken. 

Hoe begin je er aan? 

Stapje per stapje, we gaan je niet aanzetten om elke muur een andere kleur te geven, maar start bijvoorbeeld met het plafond in een andere kleur te verven, dit is een leuke extra in elke woning en de resultaten blazen iedereen omver. Zorg wel dat je kiest voor een subtiele kleur die bij de rest van je woning past. Ook verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer en kleur van je woning. Je kan kiezen voor een warm licht of een koud licht, dit verandert veel in de kleuren van je woning. Je kan zo een warm en gezellig gevoel uitstralen met oranje licht en een eerder moderne, koude look met wit licht. 

Voeg kleur toe met design meubels

Ben jij toch niet zo’n fan van gekleurde muren, doe het dan op een andere manier. Een design meubel of een design stuk in een leuke felle kleur, zo fleur je je huis in geen tijd helemaal op. Denk maar aan een mooie gekleurde stoel van Vitra, een vaas van Kartell of kaarsen van Hay. Wil je het toch net iets extremer aanpakken? Kies dan bijvoorbeeld voor een Maralunga zetel van Cassina in een fellere kleur. Je kan ook werken met pastel tinten, zo creëer je een rustig maar toch kleurrijk effect. Bovendien zijn design meubels en accessoires een goede investering, deze raken moeilijk uit de mode en gaan vaak jaren mee door de goede kwaliteit en het tijdloos design. Nu ben je helemaal klaar om een beetje extra kleur toe te voegen aan je woning.