Hoe kun je je huis makkelijk verduurzamen?

Kleine veranderingen kunnen je leven beter maken en tegelijkertijd de natuur helpen.

Om het begrip duurzaamheid in de praktijk te brengen is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan details die een verschil maken en een positieve invloed hebben op het behoud van het milieu. Daarom hebben we een aantal tips geselecteerd die u zullen helpen om uw huis duurzamer te maken.

1. Recycling
Scheid organisch en recyclebaar afval naar type: plastic, papier, glas en metalen. Gooi elektronisch afval – batterijen, enz. weg. – in passend afval. Plastic en papieren zakken zijn wegwerpzakken, dus het is het beste om ze opnieuw te gebruiken tijdens het winkelen of het gebruik van stoffen zakken.

2. Energiebesparing
Het is eenvoudig: doe het licht uit als je niet in een bepaalde omgeving bent. Laat de TV of computer niet aanstaan als u ze niet gebruikt. Kies voor LED paneel in plaats van gewone. Ze zijn iets duurder, maar verbruiken minder stroom en gaan langer mee. Met LED pannel kunt u tot 80% besparen op het energieverbruik.

3. Verf
Kies bij het schilderen van uw huis voor natuurlijke en ecologische verven. Ze worden vervaardigd met natuurlijke grondstoffen, zonder kunststoffen of grondstoffen die afkomstig zijn van aardolie in de samenstelling. Traditionele verven hebben chemische componenten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu, zoals zware metalen en synthetische fungiciden.

4. Ventilatie
Probeer niet te voorkomen dat de wind door je huis waait. Laat verse lucht uit de omgeving circuleren, ter vervanging van kooldioxide (CO2). Ventilator verkiezen boven airconditioning. Als er een airconditioner nodig is, is het goed om een airconditioner te kopen die gebruik maakt van ecologisch koelmiddel.

5. Waterbesparing
Verspil geen water. Laat de kranen alleen open als je ze echt nodig hebt. Gebruik indien mogelijk een regenwateropvangsysteem. Regenwater is niet drinkbaar, maar kan worden gebruikt voor het wassen van auto’s, het doorspoelen van toiletten en het besproeien van de tuin.

6. Natuurlijk licht
Haal het meeste uit het natuurlijke licht. Dit kan door middel van grote ramen, glazen wanden, apparaten die het licht weerkaatsen en neerklappen en de kamer opfleuren. Op deze manier bespaart u op het gebruik van gloeilampen.

7. Nee naar wegwerpartikelen
Gebruik bij voorkeur herbruikbare materialen. Gebruik bestek, glazen en borden. Naast het feit dat wegwerpartikelen afval genereren, hebben ze tijd nodig om te ontbinden.