Hovenier

Tuinen zijn voor veel mensen belangrijk. Ze moeten er mooi uitzien, ze moeten netjes blijven en ze moeten bij het huis passen. Maar dit klinkt allemaal een stuk makkelijker dan dat het is. Een tuin onderhouden vergt ontzettend veel tijd. We leven in een tijd waar iedereen aan zijn carrière denkt en dan is het niet altijd even gemakkelijk om rond te krijgen. En dan hebben we het alleen nog maar over het onderhoud. Een tuin inrichten is ook geen eenvoudige opdracht. Het is dan ook niet voor niets dat tuinen op voorhand, naar eis en wens, eerst ontworpen worden voordat ze worden aangelegd. Het is daarom ook dat er ontzettend veel hoveniersbedrijven zijn waaraan je dit werkt kunt uitbesteden.

Werkzaamheden van een hovenier

Waar kan men een hovenier allemaal voor inschakelen? Een hovenier is in principe iemand die zich volledig met tuinen bezighoudt als beroep. Specifieker treft een hovenier de volgende werkzaamheden: ontwerpen van een tuin/gazon of dergelijken, graaf en grond werkzaamheden, levering van verschillende tuingrond, zoals zand, tuinaarde en plantsoenen. Daarnaast houden zij zich bezig met het inrichten van een tuin, besteden aandacht aan sierbestrating, plaatsen schuttingen en beheren of onderhouden tuinen, gazons of andere groenvoorzieningen.
Niet ieder hoveniersbedrijf zal alle werkzaamheden op zich willen nemen. Sommige zullen alleen adviezen uitbrengen en de tuin eventueel ontwerpen, terwijl andere de mankracht hebben om in de tuin daadwerkelijk aan de slag te gaan.

tuinieren12

Kosten van een hovenier

Het bovenstaande gezegd, lijkt al snel duidelijk dat een tuin aanleggen en onderhouden een hoop geld kan gaan kosten. Over het algemeen zullen particulieren een hovenier niet inschakelen als het gaat om het onderhoud van de tuin. Tuinonderhoud is voor hoveniers pas interessant om onderhoudscontracten af te sluiten als het om een bedrijf gaat. Voor wat zwaarder werk, zoals tuinaanleg, tuinontwerp of tuinrenovaties zal je als particulier eerder een hovenier aannemen.
Natuurlijk kost niet iedere hovenier hetzelfde, maar over het algemeen zullen de kosten per uur variëren tussen €30,- en €60,-. Er zijn ook zelfstandigen die het over het algemeen voor minder geld doen, maar dan moet je je afvragen of je dan echte kwaliteit krijgt.

Een hovenier in de regio

Ben je op zoek naar een hovenier bij jou in de regio?! Dan zijn er vele websites online te vinden, waar je hoveniers kunt vinden. Natuurlijk heb je de websites van hoveniersbedrijven zelf, daarnaast vind je ook verschillende websites waar je offertes voor een hovenier in de regio zoals bijvoorbeeld voor de regio Dongen kunt aanvragen. Wil jeen hoveniersbedrijf Dongen? Neem dan snel een kijkje op de site en krijg direct een duidelijk overzicht van verschillende hoveniersbedrijven.