RAINBOW ROMANCE ZOMERTREND

De Rainbow Romance is één van de vele nieuwe zomer woontrends 2014. Bij de Rainbow Romance trend draait het om een kleurenpalet en twee interieurstijlen; grafisch of romantisch. Hoewel het spelen met kleur vaak een grote uitdaging is, is het één van de belangrijkste trends van het moment. Dit komt omdat er steeds meer wordt gestoeid met wand- en vloerdecoratie. Het is daarom aan te raden om voor één kleurenpalet te kiezen, want zo blijft er nog veel mogelijk.

Ambacht

De Rainbow Romance trend 2014 geeft ook veel aandacht aan ambacht. Zo combineren ‘De Stacking Vessels’ functionaliteit en fantasie. Dit leidt tot vazen die opgebouwd zijn uit verschillende materialen zoals glas, keramiek, hout, messing en koper. De vazen worden functionele sculpturen genoemd omdat de focus op de ambachtelijkheid ligt.

Subtiel of knalkleuren

Kleur en structuur toevoegen kan bijvoorbeeld door een tapijt of vloerkleed aan een ruimte toe te voegen. Dat kan evengoed met knallende kleuren, zoals bij het Boucherouite kleed, met grafische patronen in groen, blauw, paars en roze.

Evengoed kan een subtiele kleur, warmte en een tribal tintje toegevoegd worden met een tapijt in crème of bruin met een rand in zachtgeel. De traditionele naturelkleur zal zorgen voor een tijdloze uitstraling die eenvoudig in elke interieur past.

Showpieces

Het enige wat dan nog te wachten staat is het toevoegen van karakteristieke objecten die mooi zijn in hun eenvoud of juist door ambachtelijkheid. Een Trumpet Tablelamp past hierin goed, het is handgemaakt en zacht, maar ook ruw en stoer. Een ander voorbeeld is een vergrijzde kap van kleur met een matte afwerking, dat geeft een sobere uitstraling en combineert mooi met blank beukenhout.

De zomer woontrends 2014 geven dit jaar weer genoeg inspiratie om uw woning klaar voor de zomer te maken. En als dit niet aanspreekt, dan zijn er nog een tal aan andere trends waar men inspiratie van kan opdoen.