Iedereen om de steigerhouten tafel

steigerhout tafel

Ieder gezin komt zeker één, maar vaak meerdere keren per dag samen aan de eettafel. Een eettafel is meer dan alleen een plek om de dagelijkse maaltijden te nuttigen. Juist hier kunnen u en uw kinderen onder elkaar de dag doornemen, genieten van elkaars aanwezigheid en zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer waarin het goed toeven is. Maar ook met vrienden of familieleden kunt u urenlang doorbrengen aan een gezellige tafel. Daarom mag u gerust hoge eisen aan uw eettafel stellen. Een eettafel moet natuurlijk heel sfeervol en ruim genoeg zijn, maar ook heel stevig zodat deze vele jaren mee kan gaan. Het is het stabiele middelpunt van uw huishouden, waar u vele herinneringen aan over zult houden. Heeft u gezien hoe mooi een steigerhouten tafel in uw woning kan passen?

Wat is er mooi aan een steigerhouten tafel?

In veel landelijke inrichtingen vervult de aloude eikenhouten tafel de centrale rol. Een steigerhouten tafel heeft dezelfde solide en rustieke uitstraling, maar voegt er iets moderns en industrieels aan toe. Een grote keukentafel mag de indruk wekken dat er ook echt aan geleefd wordt. Steigerhout heeft die uitstraling van nature al. De charme van steigerhout is het feit dat u gewoon kunt zien dat het een heel leven achter zich heeft. Het kan charme en warmte uitstralen, maar wekt tegelijkertijd een stoere en robuuste indruk. Daarnaast is een steigerhouten tafel ook zeer onderhoudsarm. Het steigerhout krijgt een tweede leven als eettafel.

Een steigerhouten tafel past bij iedere woonstijl

Er zijn verschillende steigerhouten tafels geheel op maat te verkrijgen. U kunt kiezen uit modellen met een charmante uitstraling, of u neemt een zo robuust of industrieel mogelijk uiterlijk, als uw voorkeur daar naar uitgaat. Zo kunt u bijvoorbeeld een klassieke kloostertafel van steigerhout bestellen, die goed past in een traditionele inrichting waarbij antiek een belangrijke rol speelt. Of u kiest voor een industriële steigerhouten tafel, met een onderstel van steigerbuizen. De maker zorgt ervoor dat het steigerhout extra duurzaam is, waardoor u hem slechts met een natte doek hoeft af te nemen en pas na enkele jaren een voedende oliebehandeling hoeft te geven.

Houtsoort

De planken hebben een bruin/grijze uitstraling en zijn dus perfect om meubels van te maken. Alle planken zijn ‘teruggedroogd’ waardoor de kan op krimp minimaal is. Uiteraard blijft het een natuurproduct waardoor ook uw steigerhouten tafel nog altijd iets kan werken.