Weetjes over de infraroodsauna

Kom je wel eens in een traditionele Finse sauna? Dan weet je hoezeer je daarvan op kunt knappen. Wie houdt er niet van om op een zonnige dag in een strandstoel te zonnebaden? Het is alsof je de ontspannende en heilzame werking van zonlicht en zonnewarmte bijna instinctmatig voelt. Als je erover nadenkt, zou je graag een saunaruimte in je eigen huis willen bouwen. Zeker als je kiest voor een traditionele sauna, kan dit een aardige investering zijn. Heb je wel eens nagedacht over een moderne infraroodsauna? Deze is niet alleen voordeliger in de aanschaf, maar ook in het onderhoud. Een infraroodsauna is een betaalbare luxe waardoor je het wellness-gevoel ook thuis creëert.

infrarood sauna

De voordelen van een infraroodsauna

Bij een Finse sauna is het de combinatie van warme lucht en stoom die je het aangename gevoel geeft waar je naar op zoek bent. Een infraroodsauna werkt anders. Infraroodstraling wordt ook wel warmtestraling genoemd. In feite is het de straling die je zelf afgeeft. Infraroodstraling wordt direct door je huid geabsorbeerd en dringt snel diep in je huid door. Daarom is een infraroodsauna bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spierpijn, rugpijn of pijnlijke gewrichten. De heilzame warmte kan aantoonbaar voor verlichting van je klachten zorgen. Heb je wel eens last van huidproblemen? Infraroodstraling stimuleert de bloedsomloop in je huid, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen en verontreinigingen stijgt. Steeds meer dermatologen kiezen voor infraroodtherapie als onderdeel van hun behandelmethoden. Hoe zit het met je energierekening? Voor een infraroodsauna hoef je geen gebruik te maken van krachtstroom, wat met een Finse sauna vaak wel het geval is. Dat scheelt je veel geld.

Er zijn ook een paar nadelen aan een infraroodsauna

Wie eerlijk is, benoemt ook eventuele nadelen. Zoals ook bij een Finse sauna is er bij een infraroodsauna kans op oververhitting. Dit kun je ondervangen door de deur van je sauna open te laten en door de thermostaat op een veilige temperatuur in te stellen. Naast oververhitting is ook uitdroging een risico. Drink voldoende voordat je de sauna ingaat, neem een flesje water mee en drink ook na afloop. Vermijd suikerhoudende dranken en alcohol. Bij medicijngebruik en in geval van hartklachten is het cruciaal dat je van tevoren overlegt met je huisarts, voordat je een infraroodsauna in stapt. Als je je voldoende hebt voorbereid, kun je heerlijk gaan ontspannen in een eigen infraroodsauna.