In de schijnwerper: Muuto

Muuto is een verhaal apart. Het is een label dat de Scandinavische tradities in ere houdt. Een paar kernwoorden die steeds terugkomen bij Muuto zijn: duurzame esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en eerlijke expressie. Een hele mond vol, maar Muuto maakt dit waar! Hier krijgen jonge designers de kans zich volop uit te leven. En dat merk je bijvoorbeeld in de frisse en dynamische lampen van Muuto.

muuto

Muuto: het nieuwe perspectief

Waar de Scandinavische stijl veelal nog in de fase van ‘wit’ en ‘minimalistisch’ zit, kiezen ze bij Muuto voor een nieuwe invalshoek. ‘Muuto’ betekent immers ‘nieuw perspectief’ in het Fins. Ze komen met nieuwe kleuren op de markt. En dan hebben we het niet alleen over pastelkleuren zoals de Ambit hanglamp in beige/groen of roze. Kijk bijvoorbeeld naar de Mhy hanglamp in fel oranje-gele kleur. Deze kan perfect in een puur witte Scandinavische omgeving geplaatst worden. Wil je ze bij een vintage of industriële woning? Ook dat kan! Of wat denk je van de Cosy in grey tafellamp? Hier gaat het om herkenbare vormen, maar met een innoverende kleur.

Scandinavië verovert de wereld

Met Muuto wordt er alweer een naam uit het Noorden op de wereldkaart gezet. Muuto lampen zijn bedoeld om in elk eigentijds huisgezin hun plaats te vinden, waar ook ter wereld. Een echte stijl kun je aan de Muuto lampen niet kleven. Ze zijn hip, eigentijds, herkenbaar, degelijk, puur en vooral gewoon mooi! Je kunt spelen met kleuren en dat is een heel groot voordeel. De meeste lampen van Muuto zijn in verschillende tinten te verkrijgen. Zo pas je je verlichting aan aan de rest van je interieur. Of je creëert, door de combinatie van verschillende kleuren, een eigen creatie. Hang bijvoorbeeld een reeks Muuto E27 hanglampen van diverse kleuren bij elkaar en je krijgt een subtiel kunstwerkje.

Kies voor aparte materialen

Het voordeel van werken met jonge designers is het gewaagde. Verschillende Muuto lampen worden gemaakt van wel heel aparte materialen die je niet verwacht in de verlichtingswereld. De Muuto Under The Bell hanglamp bijvoorbeeld heeft een lampenkap van gerecycled vilt en de Muuto Unfold hanglamp is van rubber gemaakt. Als je kiest voor hedendaags, kies dan voor traditioneel vakmanschap. Je krijgt het er bij Muuto gratis bij!