Outlet deuren

Outlet deuren zijn nog altijd een vaag domein als het gaat om de aankoop van nieuwe deuren. Men vraagt zich vaak af of het wel om nieuwe, onbeschadigde deuren gaat? Zit er geen addertje onder het gras bij outlet deuren? Kun je immers voor zo’n goedkope prijzen toch degelijke deuren kopen? Wij gaan er hier even dieper op in. 

outletdeuren

Wat zijn outletdeuren precies?

Outlet deuren zijn vaak ‘einde serie’ deuren. Dit betekent: de producent start met een nieuw gamma of model en doet zijn vorige versie graag snel van de hand. Daardoor worden de deuren een stuk goedkoper. Het gaat hier uiteraard om ongebruikte, onbeschadigde en dus wel degelijk nieuwe deuren. Je krijgt er daarom ook de gebruikelijke garantie op. 

Welke deuren vind je in outlet?

Zowel grote als kleine producenten bieden outlet deuren aan. Je kunt dus bijvoorbeeld van een vrij duur merk toch een goedkope deur vinden. En je vindt deuren in alle stijlen en materialen: modern of klassiek, hout of kunststof of glas. Je hebt (bijna) even veel keuze in outlet deuren als in deuren aan de volle prijs. 

Toch een paar minpunten?

Toch heeft het kopen van outlet deuren een aantal nadelen. Zo gebeurt het soms dat je slechts één of heel weinig exemplaren van dezelfde deur vindt. Zolang je maar één deur nodig hebt, is dit uiteraard geen probleem. Zoek je echter voor je hele woning deuren in dezelfde stijl en van hetzelfde merk? Dan zijn outlet deuren misschien voor jou geen oplossing. Een ander minpunt is dat je vaak geen keuze hebt tussen kleuren of afwerking: ‘op is op’ is hier de boodschap. Als je zelf je deuren nog wilt afwerken mt een laagje verf, is dit natuurlijk geen minpunt. Een ander nadeel is dat outlet deuren niet op maat gemaakt zijn, wat logisch is. Als je dus deuren wilt die buiten de standaard maten vallen, wordt het vrij lastig om deze in outlet te vinden. 

Overweeg voor- en nadelen

 

Gelukkig zijn de meeste deuren in onze huizen nog altijd standaard deuren. Daarom is het overwegen van outlet deuren zeker de moeite waard. Als je de kortingen bekijkt die je vaak krijgt, valt er toch wel over te denken. Zowel voor nieuwbouw als voor verbouwingen zijn outlet deuren vast en zeker perfect! Met wat geduld en het nodige zoekwerk vind je deuren voor je woning aan zeer voordelige prijzen. Zo kun je het uitgespaarde budget nog lekker aan wat anders besteden!