Inbraakpreventie voor een veilig woning

Een veilige woning wil iedereen! Je moet er immers niet aan denken dat je op de late avond wordt opgeschrikt door de komst van een of meerdere inbrekers? Inbrekers zijn in de afgelopen jaren steeds meer geweld gaan gebruiken om woningen binnen te dringen, waardoor de kans op gevaarlijke situaties groter wordt. Een inbreker wil er immers alles aan doen om je ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende beveiligingsproducten te koop, die je kunnen helpen bij het beveiligen van je woning. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten sloten voor ramen en deuren, bewegingssensoren, magneetcontacten, elektronische camera’s, enzovoorts.

De juiste sloten voor ramen en deuren kiezen

Het beveiligen van je woning begint met het kiezen van de juiste sloten voor de ramen en deuren binnen je woning. Kies bijvoorbeeld voor cilindersloten op je deuren en bijzetsloten (opleg- of insteeksloten) op je ramen. Kies bij voorkeur voor zogenaamde driepuntsloten, die drie contactpunten met de deurpost hebben. Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te kleiner wordt de kans dat een inbreker je woning als doelwit zal nemen.

Let op: laat je de sloten niet door een slotenservice plaatsen? Let er in dit geval goed op dat de sloten voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de sloten getest zijn door de nationale politie.

Installeer beveiligingscomponenten in huis

Naast de mogelijkheid om de beveiliging van je woning te verbeteren met nieuwe sloten, kun je daarbij kiezen voor beveiligingscomponenten. Beveiligingscomponenten komen in verschillende soorten voor, denk aan: magneetcontacten voor ramen en deuren, een bewegingssensor voor in de gang of de overloop, een elektronische camera voor aan de gevel, enzovoorts. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type beveiligingscomponenten het meest geschikt is voor je woning.