Je nieuwe dekbedovertrek koop je online

Als de seizoenen wisselen, is het een goed moment om ook de sfeer in je huis en in het bijzonder je slaapkamer te veranderen. Je hoeft daarvoor niet meteen naar de potten verf en kwasten te grijpen, je kunt ook eenvoudig kiezen voor een nieuw dekbedovertrek. Mooi beddengoed in uitgesproken kleuren bepaalt de uitstraling van de kamer waar je gemiddeld een derde deel van je leven doorbrengt.

dekbed

Hoe kies je een dekbedovertrek

Naast de uitstraling zijn er twee belangrijke dingen om op te letten als je een nieuw dekbedovertrek gaat kopen. De eerste is de maat. Uiteraard moet het overtrek om je dekbed passen. Veelvoorkomende maten zijn 140×200 cm voor eenpersoonsbedden en 240×220 cm voor tweepersoonsbedden. Het tweede punt is het materiaal. Sommige materialen, zoals katoensatijn, voelen koel aan en zijn daardoor fijn voor in de zomer. Om het in de winter aangenaam warm te hebben in bed, kies je liever voor bijvoorbeeld flanel. Beide materialen zijn verschillende katoensoorten, die met elkaar gemeen hebben dat ze ademend en vocht absorberend zijn.

Een mooi dekbedovertrek online kopen

Heb je eenmaal gekozen voor een afmeting en een materiaal, dan begint het leukste deel van het uitzoeken van nieuw beddengoed: het dessin. Dekbedovertrekken zijn er in veel kleuren en met verschillende afbeeldingen en motieven. In de winkel zitten ze meestal netjes verpakt, waardoor je op een klein plaatje moet zien hoe ze er precies uitzien. Ga je online winkelen, dan zie je foto’s waar je ook nog op kunt inzoomen, zodat je elk detail kunt zien. Ook kun je gemakkelijk door het aanbod heen scrollen om snel veel verschillende dekbedovertrekken te vergelijken en de mooiste uit te kiezen. Een dekbedovertrek kopen kan dus prima online. Wil je er liever nog een nachtje over slapen? Geen probleem! De online winkel is dag en nacht open.