Zo vergelijk je reisverzekeringen online

Zoveel aanbieders, zoveel reisverzekeringen. Vaak zie je als consument door de bomen het bos niet meer wanneer het tijd is om een reisverzekering af te sluiten. Waar je vroeger nog eenvoudig langs het kantoor van jouw verzekeraar kon lopen voor advies, is het internet tegenwoordig de plek waar je de antwoorden zoekt. Maar hoe pak je dit aan? Hoe vind je precies de reisverzekering die past bij jouw situatie tussen die honderden andere varianten? Gelukkig is het internet niet alleen verwarrend maar ook ontzettend handig. In dit artikel lees je daarom hoe je jouw zoektocht op internet naar je hand kunt zetten om de juiste reisverzekering te vinden. 

Vergelijk de polisvoorwaarden 

Zoals gezegd zijn er ontzettend veel partijen die reisverzekeringen aanbieden – van alleswinkel HEMA tot een reisverzekering van InShared. Welke je ook kiest, het is belangrijk om je keuze te baseren op de zaken die jij echt nodig hebt in je reisverzekering. Op die manier ontvang je namelijk de juiste dekking maar betaal je niet voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Een reisverzekering vergelijken heeft dan ook het grote voordeel dat je snel kunt zien welke aanbieders er in ieder geval afvallen en welke verzekeraars en polissen je graag verder wilt onderzoeken. Op die manier komt de juiste reisverzekering vanzelf bovendrijven. 

Bepaal vooraf welke zaken je in ieder geval nodig hebt in jouw verzekering en welke niet. Reis je bijvoorbeeld alleen binnen Europa, zorg dan dat je niet extra betaalt voor wereldwijde dekking. Europadekking is in jouw geval voldoende. Door dit soort factoren voor jezelf op een rij te zetten, achterhaal je snel welke reisverzekeringen passen bij je reisplannen. 

Maak gebruik van vergelijkingswebsites 

Eén van de vele gemakken van het internet is dat je snel een vergelijkingswebsite kunt vinden waarop je online de diverse aanbieders en hun polisvoorwaarden met elkaar kunt vergelijken. Kijk naar prijs, dekking, voorwaarden en meer om zo tot de juiste keuze te komen. Houd er echter wel rekening mee dat je een betrouwbare vergelijkingswebsite gebruikt. Enkele websites zijn verbonden aan bepaalde aanbieders of hebben een deal gesloten om verzekeringen in het voordeel van een bepaalde verzekeraar te tonen. Kortom, maak gebruik van de gemakken van online maar blijf kritisch. 

Bepaal of je aanvullende dekking nodig hebt 

Bij het online vergelijken van reisverzekeringen zul je ontdekken dat veel aanbieders basispakketten aanbieden tegen een relatief lage prijs. In deze pakketten zitten vaak zaken als medische kosten en verlies van bagage inbegrepen, maar dekken andere kosten juist weer niet. Wil je een hoger zekerheidsniveau? Kies dan voor aanvullende modules die je risico nog verder verlagen. Kijk altijd goed naar je eigen situatie en probeer een inschatting te maken van het risico dat je loopt. Is hier een aanvullende module voor? Dan heb je de mogelijkheid om met iets meer zekerheid op reis te gaan. 

Lees klantenreviews 

Op internet kan iedereen zijn of haar mening ventileren. Dit betekent ook dat je waarschijnlijk aan zult lopen tegen beoordelingen van klanten die je voorgingen bij een bepaalde verzekeraar. Lees daarom eens wat zij te melden hebben en welke ervaring zij hebben gehad met betrekking tot hun reisverzekering en de eventuele afhandeling van vergoedingen. Houd er echter wel rekening mee dat mensen die ontevreden zijn waarschijnlijk sneller naar het internet grijpen om een beoordeling te plaatsen dan mensen die geen enkele fout te melden hebben. Toch kan het meewegen in je beslissing wanneer een bepaalde verzekeraar niets dan lof ontvangt.