Je plafond verlagen met een spanplafond

Wil je je plafond voor een aantrekkelijke prijs laten verlagen? Dan kun je een spanplafond laten plaatsen. Dit plafond ziet er niet alleen netjes en strak uit, maar is bovendien eenvoudig en snel geplaatst. Meer over het realiseren van een plafondverlaging met dit soort plafond, lees je in dit artikel.

Waarom een plafondverlaging realiseren?

Je kunt diverse redenen hebben om je plafond te laten verlagen. De meeste mensen die een plafondverlaging uit laten voeren, doen dit om de warmtebeleving in hun woning te verbeteren. Doordat je een plafond onder het huidige plafond aanbrengt staat de lucht stil. En lucht vormt een kleine isolatielaag. Hierdoor isoleert een spanplafond iets beter. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om onder een spanplafond isolatiemateriaal weg te werken waardoor er nog meer rendement behaalt kan worden.

Tot slot kan een ruimte mooier en sfeervoller worden met een verlaagd plafond. Is het plafond te hoog en ziet de ruimte er hierdoor kil en kaal uit, dan biedt een verlaagd plafond de oplossing.

plafond verlaging spanplafonds

plafondverlaging

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een plafond dat onder een bestaand plafond wordt geplaatst. Het is gemaakt van kunststof, dat in een frame strak getrokken wordt. Je kunt grotendeels zelf bepalen hoe dit kunststof plafond eruit moet zien. Dit betekent dat je de uitstraling van jouw verlaagde plafond zelf kunt bepalen.

De voordelen van een plafondverlaging met spanplafonds

Je kunt je plafond verlagen met een systeemplafond, maar over het algemeen is het interessanter met spanplafonds te werken bij een plafondverlaging. Dit komt ten eerste omdat deze plafonds er op en top strak uit zien: spanplafonds worden namelijk uit één stuk vervaardigd en vertonnen dus geen naden.  Bij systeemplafonds is dit wel het geval. Deze plafonds moeten gestuukt worden om een naadloos en strak effect te krijgen.

Daarnaast zijn de plafonds erg snel en gemakkelijk te plaatsen. Waar het verlagen van een plafond met een systeemplafond enkele dagen duurt, is dit met spanplafonds in een mum van tijd gebeurd.

Tot slot zijn de plafonds niet duur om te laten plaatsen. Wil je jouw plafond graag verlagen, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan is een verlaging met spanplafonds een goede oplossing.