Verbouwen: wat heb je allemaal nodig?

De woning of het bedrijfspand verbouwen: het is allesbehalve een eenvoudige opdracht, en er is dan ook heel wat voorbereiding en planning voor nodig om het werk tot een goed einde te brengen! Als je zelf aan de slag wil gaan, dan is het essentieel dat je de nodige maatregelen treft. Hierdoor zal je niet enkel sneller en beter kunnen werken, maar ook veel veiliger.

Wat heb je nu allemaal nodig bij het verbouwen van een woning of pand? Hoewel de lijst met benodigdheden natuurlijk erg lang is, kan het volgende overzicht je in elk geval al goed op weg helpen!

Belangrijke benodigdheden bij het verbouwen van de woning

1. Elektrisch gereedschap

Bij de meeste verbouwingen is er hoe dan ook nood aan elektrisch gereedschap. Natuurlijk is dit een vage term, en er bestaan oneindig veel elektrische tools die het verbouwen efficiënter kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een boormachine, een elektrische zaag, slijpmachines, enzovoort. Afhankelijk van het soort werk zal je andere gereedschap nodig hebben, dus bereid je hier goed op voor!

2. De juiste uitrusting

Zeker bij grote verbouwingen is het belangrijk jezelf veilig te stellen. Een vallende dakpan of splinters die plots opvliegen zijn niet enkel vervelend, ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Bescherm jezelf daarom altijd goed met rubberen laarzen, werkhandschoenen, een speciale bril voor laswerken, enzovoort. Op die manier wordt werken aangenamer, gaat het sneller én kom je er heelhuids vanaf!

3. Een ladder voor hoogwerken

Als de verbouwingen zich niet op de begane grond afspelen maar op een verdieping, dan is het eveneens belangrijk daar de juiste maatregelen voor te nemen. Zo is het aangeraden om bij gevaarlijke werken op een aantal verdiepingen hoog een speciale veiligheidsladder te gebruiken (verkrijgbaar bij Kooiladderspecialist.nl). Op die manier is het risico op vallen haast onbestaande, en kan je dus ook veel efficiënter te werk gaan.

4. Een goed plan

Tenslotte, en dit is misschien nog het belangrijkste, moet je een goed bouwplan hebben voor je de handen uit de mouwen steekt. Als je zomaar wat doet, zonder een vaste set richtlijnen of stappen te volgen, dan zal het werk langer duren én is de kans groot dat je iets over het hoofd ziet. Maak het jezelf dus gemakkelijker en zorg voor een duidelijk plan!