Keuken verbouwen?

Twee keukenkastjes hangen al een tijdje niet meer recht, de besteklade vraagt extra inspanningen bij het openen en nu houdt de vaatwasser e rook nog mee op. Laat dit het moment zijn om een nieuwe keuken aan te schaffen.

Voorkeur

Er dient in deze situatie met meerdere facetten rekening te worden gehouden. Uiteraard heb je te maken met de maximale afmetingen die de nieuwe keuken kan hebben, maar daarnaast zal je ongetwijfeld ook al een sterke voorkeur hebben voor een bepaalde type, kleur of vorm keuken. Naast voldoende kast- of laderuimte, wil je ook de nodige inbouwapparatuur kwijt kunnen en daarnaast moet je ook nog voldoende werkruimte overhouden.

Behaaglijk werken

Wanneer je al deze wenselijke punten op papier hebt gezet, kom je tot de ontdekking dat er ook nog een verwarming in de keuken zal moeten komen. Wellicht staat de huidige radiator op een ongelukkige positie en zou je deze eigenlijk liever willen verwijderen, om net dat extra keukenkastje te kunnen krijgen.
Geen verwarming in de keuken is geen optie, want je wilt naast keukenwanten niet ook nog handschoenen aantrekken omdat het onbehaaglijk is voor je keuken.

keuken verbouwen

Van de nood een deugd maken

Waren radiatoren vroeger een noodzakelijk kwaad: het gaf je warmte, maar het zag er niet uit, daar hoef je nu niet langer je droomkeuken af te bouwen of in te krimpen om het toch aangenaam te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een verticale radiator plaatsen direct naast je hoge keukenkast, je apothekerskost of naast je koelkast. De radiator gaat dan op in de keukenstijl en tevens heb je direct een designradiator wat goed past bij de nieuwe keuken. Wanneer je ook nog een handdoekbeugel plaatst op de verticale radiator, maak je er een extra functionele radiator van.

Plintverwarming

Wil je de totale oppervlakte van de keukenruimte benutten, kan je ook nog een plintverwarming overwegen. Een plintverwarming kan zowel op cv als op elektrisch worden aangesloten en geeft verrassend veel vermogen. Op bovenstaande afbeelding zie je een plintverwarming netjes en vrijwel onopvallend weggewerkt in de plint van je keuken. Hiermee snijdt je (nieuwe keuken)mes aan meerdere kanten: je hebt een schitterende nieuwe droomkeuken met voldoende werkruimte, kastruimte én voldoende warmte om gezellig met vrienden, kennissen en familie te kunnen vertoeven.