Kies een duurzame vloer

Bij een verbouwing of aankoop van een nieuwe woning dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je niet na een aantal jaar al dingen hoeft te vervangen. Steeds vaker wordt er daarom voor een duurzame gietvloer gekozen in plaats van een traditionele houten vloer of tegels. De levensduur van gietvloeren is veel langer dan u gewend bent van deze oude vloeren. Een gietvloer kan wel tientallen jaren mee gaan en dat is lang niet het enige voordeel dat u in huis haalt.

De levensduur van gietvloer

Zoals u waarschijnlijk al ontdekt heeft u de lange levensduur van de gietvloer voor veel mensen de belangrijkste reden om voor deze vloeren te kiezen. Een houten vloer gaat bijvoorbeeld virca drie jaar mee, tegels houden het wel tien jaar vol. Een gietvloer is echter zo sterk dat deze wel veel langer mee kan gaan, zelf decennia lang. Met een beetje geluk haalt u een vloer in huis die u hele leven lang mee gaat. Het mooie is dat er ook niet veel werk nodig is om de vloer in een goede staat te houden. U kunt deze regelmatig stofzuigen en af toe dweilen met heet water, daarna glans de vloer weer als deze net nieuw is.

gietvloer

Samengesteld uit natuurlijke materialen

Een andere reden dat een gietvloer een duurzame oplossing is het gebruik van de ingrediƫnten. Een gietvloer is samengesteld uit zo veel mogelijk natuurlijke materialen waardoor het milieu bespaart blijft. Als u rekening met het milieu wil houden dan is deze vloer dus ook een oplossing voor u.

Meer voordeel

Naast de lange levensduur en de duurzame samenstelling haalt u met deze vloeren nog meer voordeel in huis. Zo is het schoonmaken van de vloer een eenvoudig klus. Een gietvloer wordt volledig naadloos gelegd, het voordeel daarvan is dat u geen rekening hoeft te houden met randen waar vuil tussen kan ontstaan.