Langer thuis wonen met een zorgbed

Overweeg je een zorgbed te kopen? Een thuiszorg bed, ook wel verpleegbed genoemd, is een ziekenhuisbed dat van alle gemakken is voorzien, maar met een huiselijke uitstraling en houten planken. Je kunt een zorgbed als particulier bestellen en wordt niet standaard geleverd via een thuiszorgorganisatie. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen of huren van een verpleegbed. We leggen de voordelen van thuiszorgbedden uit ten opzichte van senioren bedden en je leest welke matrassen geschikt zijn en welke maten we kunnen aanbieden. 

Het verschil van een zorgbed ten opzichte van een senioren bed

Wanneer je een zorgbed wilt kopen, vraag je je misschien af ​​wat het verschil is tussen een verpleegbed en een senioren bed. Het laatst genoemde heeft immers ook een comfortabele instaphoogte en kan ook worden voorzien van een elektrisch verstelbare lattenbodem. Toch zijn er enkele verschillen:

Hieronder leest je de voordelen van thuiszorgbedden ten opzichte van senioren bedden: Het verpleegbed heeft altijd een elektrisch verstelbare lattenbodem. Het hoofd en de voeten zijn afzonderlijk te bedienen met de afstandsbediening; Het bed wordt standaard geleverd met een bed grendel en bedhekken; Het kuitgedeelte kan in 5 verschillende standen worden geplaatst; Het verpleegbed is gemakkelijk schoon te maken; Het bed heeft een draagvermogen tot 185 kg en is voorzien van een nooddaalfunctie waarmee het bed ook bij stroomuitval kan worden neergelaten. Bij stroomuitval kun je dankzij de nooddaalfunctie het bed op elk moment weer in de liggende positie terugbrengen; 4 wielen maken het gemakkelijk om het bed te verplaatsen.

Waarom je moet kiezen voor Bedder

Wanneer je voor ons kiest zorgen wij ervoor dat, het bed in alle opzichten aansluit bij je individuele wensen en behoeften. Allereerst ontvang je een matras op maat, die zich aanpast aan je houding, slaapgedrag, warmtegevoel en eventuele fysieke kenmerken.

Dus wil je een verpleegbed kopen? En wil je meer informatie ontvangen over opties? Neem dan contact op met Bedder. Verder nodigen wij je graag uit voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u in alle rust onze verpleegbedden bekijken en uitproberen en u laten adviseren door onze slaapexperts. Ook geven ze je graag professioneel advies over bijvoorbeeld: hoog laag bed.

Wanneer één van de twee een thuiszorgbed nodig heeft, kunnen jij en je partner jarenlang in hetzelfde bed slapen. Je kunt ervoor kiezen om een ​​tweepersoonsbed in één bed om te bouwen, met aan de ene kant een verpleegbed en aan de andere kant een seniorenbed. Wil je bijpassende nachtkastjes? Dit is ook mogelijk! Dit maakt je slaapkamer rustgevender.