Terug in de tijd met oud Hollands schepsnoep

Oud Hollands schepsnoep is nog steeds erg populair in Nederland. Vroeger werden deze snoepjes per stuk verkocht in de snoepwinkel. Tegenwoordig wordt het schepsnoep al in zakjes verpakt en online verkocht. Toch is de smaak nog steeds hetzelfde! Ben je benieuwd welke snoepjes er tegenwoordig nog te verkrijgen zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

oud hollands schepsnoep

Snoepstokjes 

De populairste snoepstokjes zijn de kaneelstokjes. Deze snoepjes worden gemaakt van de bast van de kaneelboom. Een kaneelstokje is een zoet snoepje met een laagje kaneelpoeper eromheen. Naast de kaneelstokjes zijn er ook zuurstokjes. Deze worden gemaakt van suiker, water en glucose en wijnsteenzuur. De zuurstokjes hebben een roze kleur en hetzelfde formaat als de kaneelstokjes. 

Hollandse hopjes 

Hollandse hopjes zijn snoepjes met een koffiesmaak. Deze zijn ontstaan doordat Hop geen koffie meer mocht drinken van de dokter. Omdat hij de koffiesmaak miste vroeg hij een bakker om ‘brokken koffie’ te maken. Dit was zo goed gelukt dat ze op de markt zijn gebracht als Hollandse hopjes. 

Duimrop

Drop mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje Hollands snoep. Vroeger was duimdrop een populaire dropsoort. Duimdrop is vergelijkbaar met trekdrop, allen dan wat zachter en plakkeriger. 

De snoep mix

Kan je niet kiezen tussen al deze lekkere snoepjes? Ga dan voor de Hollands Mix, dit is een mix met de populairste Oud Hollandse snoepjes. In de mix zitten roomboterwafels, framboosjes, kaneel kussentjes en drophompen. Kortom, voor ieder wat wils. 

Heb je na het lezen over dit snoepgoed zin gekregen in Oud Hollands snoep? Neem dan een kijkje op de website van Candyonline. Deze partij heeft een groot aanbod aan schepsnoep en het is makkelijk online te bestellen. Heb je een vraag over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren!