Met alle plezier klussen in huis: hoe je dat?

Als je lekker gaat klussen in je woning is het fijn als alles helemaal gesmeerd verloopt en je ongestoord en zonder hindernissen je gang kunt gaan. Er wordt vaak gezegd dat een goed begin het halve werk is en eigenlijk is dat bij klussen niet anders. Een groot voordeel van zelf klussen in je huis is dat je er vaak aanzienlijke bedragen mee kunt besparen. Dat is op zichzelf natuurlijk al best leuk, maar hoe zorg je er nu voor dat ook het daadwerkelijke klussen plezierig is en blijft?

Doe het samen

Zelf klussen is natuurlijk prettig omdat je helemaal zelf kunt bepalen wat je gaat doen en hoe je dit aan gaat pakken, maar altijd in je eentje bezig zijn is ook niet alles. Verder moet je ook toegeven dat je niet alle klussen zelfstandig kunt uitvoeren. Schroom daarom zeker niet om hulp van bijvoorbeeld vrienden en familie in te schakelen. Vele handen maken immers licht werk en op deze manier en ben je sneller klaar met je klus. Bovendien is samen klussen ook veel gezelliger! Je hebt nu mensen om je heen met wie je kunt overleggen en tegen wie je kunt klagen als het even tegen zit. Samen werken aan een klus versterkt daarnaast ook jullie band.

Maak het gezellig in de klusruimte

Een aangename omgeving werkt wel zo prettig en daarom is het goed om, ook als de ruimte verder nog helemaal leeg is, er een beetje sfeer in te brengen. Een prima manier om dit te doen is door er een bouwradio neer te zetten. Schakel deze vervolgens in op een gezellige zender die veel opzwepende en motiverende muziek draait, zodat jij en je eventuele mede-klussers helemaal enthousiast worden en lekker in actie komen. Rol met de verfroller op het ritme van de muziek of timmer de kozijnen netjes af op de beats. Ben je nog niet toe aan het opbouwende kluswerk, maar moet je nog bezig met het slopen? Dan zet je de bouwradio natuurlijk het beste op een zender met snoeiharde rock of metal. De gierende gitaren zullen je optimaal begeleiden terwijl jij tussenmuurtjes sloopt en het vergeelde bloemetjesbehang van de muren trekt.