Mollen bestrijden met carbid

Om heerlijk te wonen moet uw tuin er natuurlijk ook mooi bijliggen. Soms kan het gazon echter verstoord worden door ongewenste beestjes zoals mollen, ratten en woelmuizen. Deze dieren komen voornamelijk voor in veenachtige gebieden en daar hebben we in Nederland nogal wat van. Er wordt dan ook sinds jaar en dag gewerkt aan oplossingen om te vermijden dat de ondergrondse dieren zich in je tuin gaan nestelen.

De aanwezigheid van de dieren is meestal niet het grootste probleem. De meest mensen die hun tuin bijhouden zijn ook dierenvrienden. De gangen die mollen graven zorgen voor lucht in de tuin, dat is op zich niet zo slechts maar er kunnen wel grote gaten ontstaan en de tuin kan verzakken. Als u last heeft van woelmuizen in de tuin dan kan het nog wel eens veel erger zijn. Deze dieren knagen namelijk ook aan de planten in uw tuin waardoor deze langzaam afsterven. Het is daarom noodzaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen als u last heeft van mollen of woelmuizen.

mollen bestrijden met carbid

Manieren om mollen te verjagen

Omdat het een eeuwenoud probleem is wordt er ook al eeuwenlang gewerkt aan manieren voor mollen bestrijding. Vroeger waren er zelfs speciale vakmannen voor, zogenaamde mollenvangers. De rattenvangers zijn uw wellicht beter bekend maar eigenlijk komt dit op hetzelfde neer.

Een diervriendelijke methode

De meeste methoden die er bestaan om mollen te bestrijden zijn niet erg diervriendelijk omdat de dieren er dood van gaan. Er komen wel steeds betere methoden zoals elektrische schokken en het gebruik van carbid. U kunt stukjes carbid in de gangen verspreiden en er ontstaat een penetrante geur waar de beesten niet tegen kunnen.

Is deze methode nieuw?

Nee, de methode is niet geheel nieuw maar heeft de laatste jaren meer aan populariteit gewonnen, voornamelijk omdat andere niet diervriendelijk methode erg controversieel zijn. Gebruik daarom carbid als diervriendelijk oplossing tegen ongewenste beesten in de tuin!