Onderhoud je slaapkamer!

In het dagelijks leven brengt een mens gemiddeld 8 uur door in bed, en daarnaast nog zeker 1 uur door in de slaapkamer. Is het niet om te slapen, dan is het wel om wat te relaxen, om te kleden of anderen dingen om te ontspannen. Het is dus best wel belangrijk dat je een comfortabel gevoel hebt bij de slaapkamer. Het onderhoud van je slaapkamer meubelen is dan ook een belangrijke gebeurtenis die je niet mag vergeten.

Matrassen

Het is misschien niet iets waar je dagelijks bij stilstaat, maar per nacht verlies je ongeveer een kwart liter vocht. Laat daarom dagelijks je bed goed doorluchten, door het dekbed terug te slaan en het raam open te zetten. Daarnaast is het belangrijk altijd een molton en matrasbeschermer te gebruiken, zodat het vocht niet in het matras trekt. Uiteraard is het ook belangrijk om eens in de twee weken het matras even om te draaien. Bij een traagschuimmatras kun je alleen draaien van hoofd- en voeteneinde, maar niet letterlijk omkeren. Een splittopmatras kan wel gekeerd worden. Lees ook altijd even het waslabel dat aan de spullen hangt, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier schoonmaakt.

Boxsprings

Het is afhankelijk van het soort stof waarmee de boxspring is gemaakt, verschillend in vezels en de manier van weven. De elasticiteit waarmee de stof is ontwikkeld, laat de mate van plooien zien. Plooivorming en het zachter worden van de vulling, zijn natuurlijke verschijnselen en dus geen reden om aan de kwaliteit te twijfelen. Datzelfde geldt voor enige kleurverandering na verloop van tijd. Om je boxspring goed te onderhouden, is het verstandig om deze wekelijks op een laag vermogen te stofzuigen. Daarnaast kun je deze prima afnemen met een licht vochtige theedoek. Zijn de meubels ernstig vies geworden? Laat ze dan reinigen door een erkend bedrijf, zodat je zeker weet dat de meubels niet beschadigen.

Bedbodems

Echt speciaal onderhoud is eigenlijk niet nodig voor een bedbodem. Zijn er toch vlekken op gekomen? Probeer deze dan eraf te krijgen met een licht vochtige doek, maar wel direct daarna afnemen met een droge doek. Daarnaast kan een matrasbeschermer er voor zorgen dat er geen vocht op de bodem komt. Let ook altijd op het zonlicht, wanneer de meubels namelijk in het zonlicht staan, bestaat de kans dat ze verkleuren.
Ben jij goed op de hoogte van de onderhoudsmogelijkheden voor in je slaapkamer? Goed onderhoud is belangrijk, dus houd het goed bij en geniet zo van een lange levensduur.