Onderhoud van uw trilnaalden

Zoals met elk ander gereedschap dat u gebruikt, is het belangrijk om uw betontrilnaalden in goede staat te houden. Dit omvat niet alleen regelmatig schoonmaken, maar ook af en toe onderhoud en reparaties. Door uw naalden goed te verzorgen, verlengt u hun levensduur en voorkomt u dat ze beschadigd raken of breken. Lees er hier meer over.

Schoonmaken

Als het op schoonmaken aankomt, gebruikt u altijd een zachte doek of borstel om te voorkomen dat het oppervlak van de naalden bekrast wordt. Als ze erg vuil zijn, kunt u ze een paar minuten in een warm sopje laten weken voordat u ze gaat schrobben. Zorg ervoor dat u ze daarna goed afspoelt. Ook moet u erop letten dat ze goed droog zijn, voordat u ze de volgende keer weer gebruikt. Het beste maakt u de naalden na ieder gebruik even snel schoon en doet u dit een keer in de zoveel tijd wat grondiger. 

Smeren

Het is ook belangrijk dat u uw naalden regelmatig smeert. Daardoor zullen ze soepel blijven bewegen en zullen ze niet gaan roesten. De beste manier om ze te smeren is het gebruik van een glijmiddel op basis van vaseline. Wanneer u onzeker bent welk smeermiddel u het beste kunt gebruiken en hoe dit precies in zijn werk gaat, kunt u het beste een expert opzoeken. Deze kan u advies geven, zodat ook uw volgende betonproject een succes wordt!

Reparatie

Als uw trilnaalden beschadigd raken, is het belangrijk ze zo snel mogelijk te repareren. Zo voorkomt u dat de schade zich uitbreidt en erger wordt. Ook voorkomt u dat ze niet meer goed werken en daardoor de kwaliteit van uw beton minder goed is. In de meeste gevallen kunt u het beschadigde onderdeel gewoon vervangen door een nieuwe. Als de schade echter groter is, kan het zijn dat u de hele naald moet laten vervangen.

Nieuwe aanschaffen

Soms zijn de betontrilnaalden helaas niet meer te redden en kunt u beter in een nieuwe investeren. Bekijk het assortiment trilnaalden van bijv. Lievers Holland eens. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor het vibreren van het beton. Bovendien geven ze u graag advies over het gebruik van de trilnaalden.