Redenen om voor LED te kiezen!

LED verlichting is de eerste keuze die je voorgeschoteld krijgt als je op zoek gaat naar vervanging voor je oude lampen. Waarom? Er zijn heel veel voordelen te bedenken van deze populaire lamp techniek, hier vind je de belangrijkste op een rijtje.

verlichting

De energierekening

Een van de belangrijkste redenen om voor LED verlichting te kiezen in je huishouden is de zuinigheid. Waar vroeger veel energie verloren ging aan warmte bij lampen, is dit met LED verlichting wel anders: met gemiddeld 5-8 watt aan verbruik wordt het grootste deel van de energie omgezet in licht. Dit is uiteraard gunstig voor de portemonnee, zeker in een huishouden waar lampen vele uren worden gebruikt.

Keuze uit diverse kleuren

LED verlichting heeft vele mogelijkheden waaronder een keuze uit diverse kleuren: met een infrarood afstandsbediening of via een app kan je zelfs bij slimme verlichting je eigen voorkeur opgeven. Dit kan van enkele kleuren oplopen tot maar liefst miljoenen mogelijkheden! Daarbij heb je nog eens de mogelijkheid om de helderheid en overgangen in te stellen.

Overal veilig

Omdat de verlichting weinig warmte afgeeft is het ook veilig in gebruik. Even een lamp eruit halen om op een andere plek te plaatsen? Geen probleem: een LED lamp wordt nooit zo heet als bijvoorbeeld een halogeen lamp, je hoeft niet te wachten tot de lamp is afgekoeld.

Opwarmtijd is verleden tijd

Wel eens te maken gehad met zuinige spaarlampen? Dan weet je dat daar vaak het nadeel was dat je te maken had met opwarmtijden. Dat betekent soms tot een minuut wachten totdat de lamp volledig licht gaf. Bij LED verlichting is dit niet van toepassing: meteen heb je 100% sterkte.

Pas na vele jaren vervangen

Warmte is de vijand van vele producten en kan voor kortere levensduur zorgen. Doordat een LED lamp zo weinig warmte afgeeft kan deze erg lang meegaan in gebruik: tot maar liefst 50.000 branduren! Hierdoor is het ook een zeer goede vervanging voor traditionele TL balken: TL buizen led kunnen tot viermaal langer meegaan en besparen zo’n 50% op de stroomkosten. Dat is dus mooi meegenomen!