Tips voor het kiezen van de juiste tuintafel

Er is veel keuze aan tuintafels

Een geschikte tuintafel uitkiezen lijkt gemakkelijker dan het is. Er is namelijk erg veel keuze op dit gebied. En voor je het weet kies je een tuintafel uit die achteraf niet helemaal bevalt. Dat zou erg jammer zijn, want een tuintafel (met bijhorende tuinstoelen) kopen is best een investering. Daarom is het aan te raden om het selectieproces van jouw tuintafel weloverwogen aan te pakken. Maar hoe kun je op een slimme manier jouw perfecte tuintafel vinden? Met de drie praktische tips hieronder helpen we je hierbij!

suns tuintafels

1. Bepaal hoeveel ruimte je hebt voor jouw tuintafel
Allereerst is het van groot belang om te bepalen hoeveel ruimte je hebt. Komt de tuintafel op een tuinterras te staan, in een grote tuin of op een balkon? Afhankelijk van het antwoord op deze vraag beslis je hoe groot jouw ideale tuintafels moet zijn. Er zijn tal van grote en minder grote tuintafels van SUNS beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Feitelijk vindt je bij tafelaanbieders dan ook altijd wel een perfecte maat die goed past bij jouw tuin of terras!

2. Kijk naar de precieze functie van de tuintafel
De functie van de tuintafel is een tweede en belangrijk aandachtspunt in het selectieproces. Ga je de tafel vooral benutten om lekker te kunnen eten in de lente of zomer? Of zoek je een tafel om relaxed te kunnen zitten om een boek te lezen en/of een drankje te drinken? Eventueel samen met je partner of vriendin? Een bistroset is aan te raden als je de tuintafel vooral voor gezellige etentjes wilt gebruiken. Ga je meer voor een relaxte tuinsfeer, dan is een loungeset een goede optie.

3. Mate van onderhoud dat vereist is
Let bij de aanschaf van een mooie tuintafel ten slotte goed op het vereiste onderhoud van het tuinmeubilair. Houd je van tuinmeubels die weinig onderhoud nodig hebben? Kies dan voor materialen als geïmpregneerd hardhout (bijvoorbeeld Artwood), polyrotan of aluminium tuintafels. Deze materialen zijn goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en hebben een lange levensduur. Houd in de gaten dat als je kiest voor een natuurlijk ogende tuintafel van hout, kwaliteit belangrijk is. Goedkoper en onbewerkt hout hebben veel onderhoud nodig en worden sneller vaal.